İData Adres Ve Başvuru Ofisi Farklılığı

Betül
20 Eylül 2023 15:51

Bugün İDATA'nın Ankara ofisinde Schengen vize randevusunda "aktif adres" diye bir konu öğrendik. Hem ofisteki memurların hem de çağrı merkezinin verdiği bilgiye göre Schengen vize başvurularında başvuru ofisi seçerken resmi ikametgah adresinize göre değil, iş yeriniz veya okulunuz gibi "aktif adres"inize göre seçmeniz gerekiyormuş. Schengen başvurusu yapıyorsanız, iş yeriniz ve resmi ikametgahınız farklı şehirlerde ise iş yerinizin olduğu şehre göre randevu almanız gerekiyormuş. Eskişehir'de çalışan ve Ankara'da yaşayan (ikametgahı Ankara olan) bir kişi Ankara iData ofisinden başvuru yapamıyormuş yani, çünkü Eskişehir ili İstanbul iData ofisinin yetki alanı içerisinde. Sadece ulusal vize başvurularında resmi ikametgahınızı dikkate alıyorlarmış, Schengen'de değil. Ve işin en can alıcı kısmı bu bilgi iData Web sitesinde yer almıyor, çağrı merkezi temsilcisine göre konsolosluk bu bilgiyi websitelerinde yayınlamalarına izin vermiyormuş?

Randevu almak için aylarca (abartmıyorum) bekleyip sonunda 20 Ağustosta 20 Eylül için randevu alabilmiştik. Bu kadar beklemeden sonra yukarıda bahsettiğim bilgiyi Ankara ofisine gelince öğrenmemiz ne kadar acıklı... Belki bazı insanlara kolaylık olsun diye yaptığınız bu uygulamanın bazı insanlara da külfet olduğunu biz mi söyleyeceğiz size? En önemlisi bu bilginin web sitenizde olmaması. İnsanları bu şekilde mağdur etmeye asla hakkınız yok. Olması gereken şudur: öncelikli olarak resmi ikametgah dikkate alınır, eğer kişinin özel bir durumu varsa (ikametgahının olduğu şehirden ayrı bir yerde çalışması/okuması) ve bu durumu ispatlayabiliyorsa "aktif adresi" de dikkate alınabilir. Bu uygulamayı ben düşünebiliyorsam siz de düşünebilmelisiniz. Kafanıza göre uygulamalar oluşturup her türlü bir grup insanı mağdur edemezsiniz. Ayrıca bu kadar önemli bir uygulamayı web sitenizde yayımlamak zorundasınız. Diğer insanlar Google'da aratırsa bu şikayeti görsün en azından onlar zorluk çekmesin diye paylaşıyorum, yoksa iData gibi bir kurumun buradaki şikayetleri dikkate alıp herhangi bir iyileştirme yapacağına inancım yok.

profile profile profile

Yorumlar (6)

İrfan
İrfan

Betül hanım yazdığınız konu ile ilgili vize reddi yediniz mi?

Hakan
Hakan

Merhabalar Almanya mı İtalya için mi başvuru yapmıştınız bilgi verebilirseniz sevinirim.

Pınar
Pınar

Merhaba, biz de aynı sorunu yaşıyoruz. Schengen vizesi alacaktık VFS Global şirketinden, onlarda da aynı durum varmış. İkametimizi değiştirsek bile kabul edilmiyor. Bu durumda yetkililerin inisiyatifine kalıyoruz herhalde, ''aktif'' adresimiz olup olmadığını veya uzaktan çalışıyor olma durumumuzu nasıl inandırabiliriz ki? Akıl alır değil

Aykut
Aykut

Merhabalar, bende Yunanistan için schengen başvurusunda bulunacağım fakat şu an sizin bu yaşadığınız soruna benzer bir sorunla karşılaşacağım galiba. İş yeri adresim İstanbul fakat bir sebepten dolayı ikametgah adresimi Çankırı olarak değiştirmiştim başvuruyu İstanbul'a mı yapmam gerekiyor?

Eda
Eda

Aynı sorunla karşılaştık iş yeri İstanbul ikametgah Malatya olunca Ankara konsolosluğu atandı başvuruda evrakları almadılar zamanım boşa gitti

Bunun tam tersi bir durumdan benim vizemi gişede iptal etti İstanbul ofis. Aktif adres değil ikamet adresine göre başvuru yapmam gerekiyormuş. 15 Kasım günü oldu bu durum. Tekrar başvuru yaptım Ankara ofisten randevu atanmasını bekliyorum.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Randevu Alamama Sorunu
3 Takipçi

Fatma
09 Ekim 2023 09:14
Esin sonuçtan hiç memnun değil

Esin
17 Ekim 2023 22:31