Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

16 Şubat 2024 14:16

2018 yılında sıfır olarak satın aldığım Honda marka HR-V model aracımın tavanında, beşinci yıldan sonra boya atması sorunları oluşmaya başladı. Yaptığım araştırmalar sonucunda HR-V modellerinin bazılarında, üretim kaynaklı bu tür sorunların birçok araçta meydana geldiğini öğrendim. Yetkili servisle yaptığım görüşmede, aracın yetkililerce incelendiği ve sorunun kullanımdan kaynaklanmadığı sonucuna varıldığı ifade edildi. Aracın garanti kapsamında boyanabilmesi için serviste uzun süre kalması gerektiği, bu süre zarfında ikame araç verilmediği ve aracın değer kaybı için herhangi bir çözüm sunulmadığı belirtildi. Bu süreçte aracı satmak istediğimde, tavan kısmındaki boya atması nedeniyle satış gerçekleştiremedim. Alıcılar, boya atmasını görünce aracın kaza geçirmiş olabileceği şüphesi taşıdılar ve hatta kaza şüphesi olmasa bile, ileride sorun yaratacağı endişesiyle ya alımdan vazgeçtiler ya da aracın değerinin çok altında tekliflerde bulundular. Bu durum nedeniyle alabileceğim diğer uygun fiyatlı araçları da kaçırmış oldum. Honda Türkiye a. Ş. Firmasına, noter aracılığıyla 6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uyarınca; halen garanti kapsamında olan ve sonradan ayıplı olduğu anlaşılan otomobil için 'ayıplı malın üretimden kaynaklandığına dair bir belge verilmesi' ve 'boyama işlemi süresince ikame bir araç tahsis edilmesi', ayrıca 'değer düşüklüğü için makul bir tazminat ödenmesi' talebinde bulundum. Ancak resmi başvuruma rağmen henüz tarafıma herhangi bir dönüş yapılmamış ve ayıplı otomobil ile baş başa bırakılmış bulunuyorum.

profile profile profile
21 Şubat 2024 10:17

Honda Otomobilin üretim hatasından kaynaklanan boya pullanmasını tespit için dava açacağım.

Fatma
Fatma

Aynı sorunu Honda Civic te yaşıyorum sanırım ben de mahkemeye başvuracağım 2012 de Toyota da benzer sorun yaşanmış buna yönelik emsal karar var ama Honda ile ilgili var mı bilmiyorum birbirimizi haberdar edelim bu konuda

Canan
Canan

2017 model 36000 HRV aracımdada aynı sorunu yaşıyorum. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Servis boyayalım diyor. Ama değer kaybı yaşanacak. Honda Türkiye zaten dönüş sağlamıyor. Tüketici Hakları'na gitmeyi düşünüyorum. Siz nasıl bir yol izlediniz acaba?

Adem
Adem

Bizde de aynı sorun var mahkemeliğiz şu an

Sacide
Sacide

Bende de 2013 Honda Civic var, 5 yıldır girinti olan tavan ve cam kenarlarında boya kalkması var Honda servisi garanti bittiği için sorumluluk kabul etmiyor, ücretli boyarız diyor,

Honda HRV Tavan Ve Direklerinde Sürekli Boya Dökülmesi Mağduriyeti

Alper
09 Ekim 2025 11:16

Honda HR-V Tavan Ve Direklerde Boya Atması Mağduriyetim Giderilmiyor

Ozgur
17 Ekim 2025 13:27
Honda HR-V Tavan Ve Direklerde Boya Atması Mağduriyetim Giderilmiyor
honda-hr-v-tavan-ve-direklerde-boya-atmasi-magduriyetim-giderilmiyor-2.jpg
Cemal sonuçtan hiç memnun değil

Cemal
02 Ağustos 2024 23:36