İstanbul Haseki Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Engelli Raporu İtiraz

04 Nisan 2024 15:12

Merhaba,
03/02/2017 tarihinde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yüzde 44 oranında süresiz olarak rapor verilmiştir. Yaklaşık 7 yıl sonra hastalığımın ilerlediğini düşünerek Mart ayında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden randevu alıp heyete girdim ve süreç yaklaşık 1 aydan fazla sürdü. Bu sabah engelli raporumun e-Devlet sistemine yansıyıp yansımadığını kontrol etmek istedim ve raporumun oranının %44'ten %39'a düşürüldüğünü gördüm. Doğuştan beri sol kol ve sol bacağımın engel oluşturduğu bir durumdayken, Haseki Hastanesi'nin bu oranı düşürerek beni birçok haktan mahrum bırakması anlaşılır değil. Sol elimle ne bir bardak tutabiliyorum ne de bir düğme açabiliyorum. Aynı şekilde ayağımdaki kısalık nedeniyle sürekli takılma ve parmakları oynatamama gibi problemler yaşıyorum. Raporuma itiraz etmek istedim ve 04/03/2024 tarihinde Sultangazi İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne başvurduğumda itiraz için benden 1500 TL ödemem gerektiği bildirildi.
Zor şartlar altında hayatını sürdüren bir engelli olarak, engellilik oranıma itiraz ettiğim için para ödemek zorunda bırakılmam gerçekten çok üzücü ve acı verici. Sizlerden ricam, bu konuda yardımcı olmanızdır. Ülkemizde hiçbir engeli olmayıp ufak rahatsızlıklarla %40'ın üzerinde rapor alarak devletimizin imkanlarından yararlananlar varken, ben 25 yıldır engelli olarak hayatıma devam etmekteyim. Hakkım olanın korunması için gereğinin yapılmasını arz ederim.

İyi çalışmalar.

Sevda sonuçtan hiç memnun değil

İstanbul Haseki Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Ameliyat Yapılmadı

Sevda
24 Nisan 2024 10:09

İstanbul Haseki Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Engelli Hakkımdan Yararlanamıyorum

Fatma
05 Temmuz 2024 13:19
Farukeymen sonuçtan hiç memnun değil

Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi Engelli Raporu Sürecinde Gecikme Ve Bilgi Eksikliği

Farukeymen
18 Mayıs 12:53