KKTC Güvenyol Şoför Okulu Mağduriyeti!

14 Eylül 2024 12:362.713

Eşim 6 ay önce Kıbrıs'ta b*** isminde bir kadının sahibi olduğu Güvenyol Şoför okulunun iskele şubesine kayıt oldu. Parasını peşin ödedik ve imzaları attık. O gün bu gündür çekmediğimiz sıkıntı kalmadı. Bize sürüş planlamadılar, planlayıp gerçekleştirdikleri sürüşleri 15 20 dakika tuttular ve gerçekleşmeyen sürüşleri de biz sürüş alanına gidip orada kimseyi göremeyince kendilerini aradığımızda öğrendik. İnsan bu kadar mağdur edilmez, işimizden izin alıp o kadar yol gidiyoruz ve aradığımızda sürüşünüz iptal oldu diyorlar. Direksiyon sınavı Gazimagosa'da olacak ama kendileri bizi sürekli iskelede ders verdiler. İskele şubesinde hocaları sürekli istifa ediyor ve birçok kişinin mağdur olduğunu biz kayıt yaptırdıktan sonra öğrendik. Hakkımızı adliyede arayacağız.

11 Kasım 2025 13:01

Merhaba. İlerde mağduriyet yaşayabilecekler için güncelleme yayımlamak istedim. Eşim 2025 Ocak ayında, yani ehliyete kaydımızın 10. Ayında ehliyetine kavuştu. Bu kavuşma bizim polise şikayetimiz sonucunda gerçekleşti. Detaylıca anlatacak olursam 14 Eylül 2024 tarihinde buradan şikayetimizi yayınladıktan sonra tabii ki de hiçbir şekilde dönüş olmadı. Daha sonra kendileri ile defalarca yine iletişime geçmeyi denedik, kimi zaman ulaşabildik kimi zaman ulaşamadık. Ulaştığımız zamanlarda laubali cevaplarla geçiştirildik, "başvurunuz ve harç ödemeleriniz yapıldı bekliyoruz" cevabını aldık ancak bu cevaplar sonrası KKTC Lefkoşa Vergi Dairesi'nde Ehliyet Biriminde 2024 Ekim ayında yaptığım sorgulamada ne bir başvuru ne de bir ödeme olduğunu gördük. Akabinde 18 Aralık günü İskele bölgesindeki şubelerine gitmeye, eğer çözülmezse karakola başvurmaya karar verdik. Orada bulunan 2 hanımefendi ile bunca şeye rağmen saygı çerçevesinde konuşmaya ve bilgi almaya çalıştık ancak o kadar çirkin üslupları var ki en sonunda polise başvurmak zorunda kaldık. Polise başvurduğumuzda kendileri karakola çağrıldı, geldiler ifade verdiler ve ehliyet harcının ödendiğine dair makbuz gösterdiler. Makbuzda ödeme tarihi 17 Aralık yani bir gün önce. Gerçekten akıl alır gibi değil, madem ödeme yaptınız neden şubenize geldiğimizde bize makbuzu göstermiyorsun? Neden biz bu makbuza polis zoru ile ulaşıyoruz? Tahminimce o makbuz KKTC'de ehliyet yerine geçebildiğinden ve o makbuz ile ehliyet aslı teslim alınabildiğinden bize vermediler. Zaten polisten de o makbuzu resim olarak alabildik ve bu resmin trafik kontrolünde sorun yaratmayacağının bilgisini de aynı şekilde polislerden aldık. Uzun lafın kısası öncelik ilgili KKTC Polis memurlarına teşekkür ediyorum. Bahsi geçen 2 hanımefendi karakola girerken tüm polisleri isimleri ile selamlayıp "buradaki herkesi tanıyoruz" imajını vermesine rağmen polis memuru savunmalarını alıp bu konuyu çözmeleri için kendilerini zorlamıştır. Umarım KKTC'de ehliyet alacak kişiler önce araştırma yapar ve bu mesajıma ulaşır.

Ferhat
Ferhat
2 Nisan 10:29

Eylül ayında yazıldım acil sınav diye 5 bin tl fazla para verdim 1,5 ayda ehliyeti vereceğiz dediler tam 5 ay oldu hala bekliyorum arıyorum açmıyorlar her telefonu açmalarında mahkemedeyim surdayim buradayım deyip telefonu kapatıyorlar

Süvari Sürücü Kursu'nda Yetersiz Eğitim Ve İletişim Sorunları

Halilibrahim
11 Şubat 2025 20:585.320

Süvari sürücü kursundan eşim için ehliyet almak için hizmet satın aldım. Yazılı sınavı 70 üzeri alarak direksiyon sınavı...