Gençlik ve Spor Bakanlığı Vergisiz Telefon Desteği

27 Aralık 2023 20:52

GSB'nin vaat ettiği vergisiz telefon desteğine 22.11.2023 tarihinde başvurdum. Bir aydır sonucunu beklediğim başvuru, GİB sistemine kaydı olmadığı gerekçesiyle iptal edildi. Media Markt'tan alırken çalışanlar istenilen şekilde yardımcı oldu. Aradığımda bana TCKN/VKN kısmına kendi TC kimlik numaramı yazmış olduğum söylendi, fakat böyle bir durum söz konusu değil; şirketin vergi kimlik numarasını girdim. Tekrar başvurun deniliyor ama aldığım fişi kaybettim. Mağduriyetimin nasıl giderileceğini merak ediyorum.

01 Şubat 2024 19:41

Arkadaşlar Kasım ayında yaptığım vergisiz telefon desteği başvurusu şubat ayı itibari ile de onaylanmadı CİMER'e de yazmıştım ama bir etkisi olmadı. Bence hepimiz haber kanallarına yazıp mağduriyetimizi dile getirirsek bir çözüm alabiliriz. Başka türlü daha aylarca oyalanacak gibiyiz.

01 Şubat 2024 19:39

Yorumlar (8)

Rabia
Rabia

Ben de yaş sınırını doldurdum birkaç gün önce. Şimdi başvuruyu tekrar yapsam bu bahaneyle reddedilecek.

Fatma
Fatma

Kaç yaşındasın bende yeni yılda 25 olacağım 26 dan gün alma muhabbeti yazıyordu

Firmadan faturanı e mail ne gönderilmesini isteyebilirsin. Tekrardan başvuru yapabiliyor musun şu an biz yapamıyoruz şu an yeni başvuruyu. "İptal ve reddedilmiş başvurularınız için yeni başvuru oluşturabilirsiniz" uyarısı çıkıyor.

Okudum ama bende hala yeni başvuru yapamıyorum kaç gün sürüyor acaba onu merak ediyorum umarım yarın yapabilirim.

Ceren
Ceren

Şikayetlerin çoğunu okursan 2. 3. Kez başvurup reddedilen olmuş

Sergen
Sergen

Fark etmiyor benim 2. Başvurumu da kendileri iptal etti. 3. Başvuru yapmak için gittim başvuramadım işlemdeymiş başvuramazsın diyor.

İptal edildikten ne kadar süre sonra başvuru yapabildin bizde başvuru GİB kayıtları kontrol ediliyor diyor ama detaylara tıkladığımda GİB kayıtlarında bulunamamıştır deyip reddedildi diyor ama yeni başvuru da yapamıyorum sende nasıl oldu.

Bana kalırsa arkadaşlar bizde de aynı sorun var başvuruyu iptal edin. Tekrardan başvuru yapın, başvuru aşamasında TCKN/VKN bölümü var oraya fatura da yer alan firmanın vergi kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir. Bizim de başvurumuz reddedildi, faturada Büyük Mükellefler v. D numarası yazmakta eğer vergi numarası oysa yarın tekrardan dediğim kısma bu numarayı girip başvuru yapacağız. Sizde öyle deneyin.

29 Ocak 2024 01:24
Gençlik ve Spor Bakanlığı Vergisiz Telefon Başvuru Reddi