Gen Academy Burs İndirimleri Ve Sertifika Satışı Yanıltmacası

28 Aralık 2024 17:3020.254

Gençlerin gelecekleri için duydukları umutları hiç utanmadan kullanıyorlar. Kötü yanıltmacalarla pazarladıkları "burs indirimi" altında, sırf sertifika satabilmek adına insanları mağdur ediyorlar.

Verdikleri sözde burs ile güya indirim koduyla 645 TL'lik yazılım teknolojileri ve yapay zeka programları paketini satın aldım. 31 Aralık son gün ve sınırlı kontenjan ibareleri sebebiyle yeterince araştırma fırsatı bulamadım. Zira ne genacademy ne de öğrenci kariyeri web sitesinde bursla ilgili en ufak bir açıklama dahi yer almamakta. "sınavda başarılı ilk 1000 kişiye ücretsiz sertifika" deniliyor.

Eğitim paketini satın alıp gerekli katılımı sağladıktan sonra sertifika almak için ek ücret talep edilmeyeceği söyleniyor. Zaten siz 645 TL'yi sözde, sertifikaya değil pakete veriyorsunuz, ve sertifika için ekstra ücret ödemiyorsunuz. Resmen, usta kelime oyunlarıyla size dolaylı olarak sertifikalarını sattırıyorlar. Bunun yanında, başvuru talebi sonrası gece gündüz demeden mail veya SMS atan şirket, söz cayma hakkına gelince birden ulaşılmaz oluyor.

Üstelik benim gibi kandırılmış kişilerin talep ettiği ücret iadelerinin ise, sadece %70'ini yapacaklarını beyan ediyorlar. 6502 sayılı tüketici haklarının korunması hakkında kanun ve ikincil mevzuatı üçüncü bölüm'e dayanarak; 14. Maddenin birinci fıkrası "kanunun 30. Maddesi hükümleri saklı kalmak koşuluyla tüketicinin cayma hakkını kullanması durumunda yan sözleşmeler de kendiliğinden sona erer.

Bu durumda tüketici 13. Maddenin ikinci fıkrasında belirtilen haller dışında herhangi bir masraf, tazminat veya cezai şart ödemekle yükümlü değildir." gereği, ve 12. Maddenin birinci fıkrası "satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde, varsa malın tüketiciye teslim masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri iade etmekle yükümlüdür."

gereğince, yapmış olduğum 645 TL'lik ödememin tamamının geri ödenmesi genacademy tarafından zorunludur. Bunlara ilave olarak, ödemeyi gerçekleştirdiğim sitenin askıya alınması, şüpheleri arttıran bir diğer sebep.

28 Aralık 2024 22:00

Üstüne üstlük, bir de şikayetimi yayından kaldırıyorlar! Haklarımı iyi biliyorum, ve bunu size yedirmeyeceğim!

2 Destek
28 Aralık 2024 21:42

Genacademy şikayetimi yayından kaldırdı?! Bizimle savaşmak yerine durumu düzeltin!

22 Şubat 15:47

Merhaba, Şikayetimdeki nihai gelişmeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Üzerinden oldukça zaman geçmiş, o dönem yaşadığım yoğun stres sebebiyle son durumu paylaşmamışım. Attığım mailler sonucunda; yaptığım tüm ödeme, aynı dönemde kesintisiz şekilde iade edildi. "Haklarınızı bilirseniz, hakkınızı yedirmezsiniz." (Üniversitede, kıymet verdiğim çok değerli bir hocamın sözüdür, sevgiler...)

22 Şubat 15:55

Son gelişme, asla genacademy 'e bir teşekkür mesajı değildi. Bilginize

Seval
26 Ekim 2024 21:0219.963

Gen academy reklamlarını gördüm ve eğitim almak istedim. Sınavları olduklarını ve sınavı geçince 1000 kişiye ücretsiz eğ...

4 Destek1 Yorum

Altın Kariyer Akademi Yanıltıcı Eğitim Satışı Ve Güven Kaybı Yaşadım!

Reginald

Altın Kariyer Akademi'den beni günlerce arayarak yapay zeka eğitimi sattılar. Baştan sona bana anlattıkları her şey kayı...

2 Destek1 Yorum

Smartpro Bilgisayar Akademisi Smartpro Akademisi Sertifika Vermeme Ve Herkese Farklı Fiyat Belirtme

Duygu
25 Eylül 2024 11:533.715

Smartpro Akademisinde Yazılım Uzmanlığı eğitimi aldım. Kursa kayıt olurken ve sözleşmede belirtildiği üzere kursu projel...

1 Destek

Öne ÇıkanKonular