Forma Evi Satın Alım Süreci Sorunu

Forma Evi Satın Alım Süreci Sorunu
20 Nisan 2024 16:12

12/04/24 tarihinde Forma Evi'ne ait internet sitesinden bir adet forma satın aldım. Kargo bilgilerinin tarafıma ulaşmamasına rağmen birkaç gün iletişim kurmadım çünkü bayram tatilinde insanları rahatsız etmek istemedim.
Bayram tatilinin sona ermesinin ardından ilk iş günü olan 15/04/24 tarihinde iş yeri sahibine WhatsApp aracılığıyla iletişim sağladım.
Beyefendi formanın yurt dışından geldiğini ve 20 iş günü bekleme süresinin bulunduğunu belirtti. Halbuki satın alım gerçekleştirdiğim sayfada böyle bir bilgi yoktu. İnternet sitesinden bir ay boyunca kim bir forma bekler arkadaşlar? Böyle bir bekleme süresini göze alsam ben kendim dünyaca ünlü birçok toptancı siteden bu siparişleri daha ucuza verebilirim.

Ben beyefendiye siparişi iptal etmesini rica etmeme rağmen kendisi "fabrika ile görüşmesi" gerektiğini :) belirterek beni beklemeye aldı. Sipariş yola çıktıysa iptal sağlanamıyormuş. Ve ondan sonra kendisinden herhangi bir haber alınamadı.

Bu konuşmadan 2 gün sonra "ürününüz yola çıkmıştır diye bir mail geldi. Barkod numarası oluşturulmuş, herhangi bir aktivite yok. Klasik Çin kargo süreci yani.
Şimdi ne oldu bizim iş desen "efendim ürününüz kargoda iptal edemiyoruz" diyecek. Ürünün kargoya verilmeden önceki iki günde niye iptal etmedin desen fotoğraf gidecek.
Mesele satın alınan ürünün miktarı değil, dürüstlük. Hayatta bazı ilkeleriniz yoksa en azından şöyle düşünebilirsiniz; Adam gibi iş yapmak, müşteriye karşı dürüst olmak size tasarruf ettiğinizi düşündüğünüz birçok şeyden daha fazlasını kazandırır.

20 Nisan 2024 18:50 (Şikayetten 2 saat sonra)

Sipariş Sonrası Sürpriz Ücretle Karşılaştım

Sevinç