Ford Courier'de Çekiş Sorunu Ve Çözüm Arayışı

Emir
23 Ekim 2024 23:49

2014 model Ford Courier 1.6 95'lik aracımda çekiş düşüklüğü var. Turbocuya gidiyorum, 'turbonda sıkıntı yok' diyor. Arabayı çalıştırdıktan bir süre sonra dip gaz yaptığımda 3.500 devire geliyor. Zorlanıyor, egzozdan kurum atıyor. Sonrasında tıkalı bir yer açılmış gibi olup 5.000 devire kadar çıkıyor ama aracın çekişi düzelmiyor. Benzinli, turbosuz araba gibi gidiyor. Sollama yapmaya korkar oldum. Bu araba yüzünden aynı sorunla karşılaşan var mı? Çözümü nedir? Emme manifoldu falan diyorlar.

28 Ekim 2024 11:42 (Şikayetten 4 gün sonra)

Emrah

Benimde 2017model Courier aracım var ve bende de aynı sorun var aracın bütün motor dpf temizliğini falan yaptırdım ama sorun geçmedi sadece map ve maf sensörlerini söküp balata spreyi ile temizleyince bayağı bir toparladı duman atması ve çekişi fakat sorun halan devam ediyor.

Şeyhmus

Araçta kurum olabilir. Benim araçta benzer şikayetler var siz çözüm bulabildiniz mi?

Emir

Araçta sorun devam ediyor gaz kesip arkadan beyaz duman atıyor anahtar işareti yanıyor kontak kapat aç yapınca gidiyor ama stop edip geri çalıştırdığımda geri geliyor araca motor yaptırdım turbo enjektör yapıldı ama sorun hala var araçtan soğudum ama inatta ettim bir sürür masraf yaptım çözmeden de satmayacağım para kolay kazanılmıyor.

Ford Araç Sorunu Bildirimi

Muhittin