Burhan sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Geri Geri Giderken Zorlanıyor

01 Temmuz 2024 03:37

Henüz ilk 3 ayı dolmadan aracı rampaya park ederken motor kısmından garip bir şekilde rahatsız edici hareketler yaptığını fark ettim. Bu durum ile alakalı Fiat birmod'a aracımı götürdüm. Sorun ile alakalı aracıma yazılım atıldı. Ben tabii aracı kullanmaya devam ettim.

Yazılım ile düzeltildi denilen sorun halen devam ediyordu. 130 HP 300 nm güçlü motora sahip bu aracın bunu yapması benim çok canımı sıkıyordu. Fiat ilgi merkezini aradım. Durumu izah ettim. Birmod deneme sürüşü yaptı. Sorun yok dendi. Hatta aracın 2 sene garantili korkmana gerek yok da dediler. Ayrıca aracımın kavrama bilya sesinin yüksek olduğunu da ilettim. Ona da sorun yok dediler.

Çok sıkıldım. İşim gücüm arasında 3 farklı Fiat servisine aracımı Fiat ilgi merkezinin bilgisi dahilinde götürdüm. 1 tanesi hariç diğerleri aracımda sorun olmadığını söyledi. Ayrıca Fiat ilgi merkezinin WhatsApp hattına videolar gönderdim. Aracın videoda sorunları gözüküyordu. Fakat Fiat ilgi merkezi de sorun yok dedi. Sorun olduğunu gören haliç oto'ya teslim ettim. Aracı söktüler ve kavramanın yanık olduğunu söylediler. Kullanıcı hatası olarak cevap veriyorlar. Bu arada aracım bu sorunları yaşadığından bu yana 25 bin km aşağı yukarı.

Hani garantisi olan aracım benim kabul etmediğim bir sorun nedeniyle ihalesi bana kalıyor. Yani garanti oldu. Şimdi çöp. Bu arada aracıma 1 ay öncesine sorun yok diyen Fiat ilgi merkezi ve Fiat bayilerine buradan maşallah diyorum. Aracımı servise teslim edeli yaklaşık olarak 2 ay olacak. Ön bilgi aracım 30 bin km bu sorunlar olduğu halde ileri, geri, yokuş yukarı, yokuş aşağı gitmesinde sorun yok, sadece yokuş yukarı geri hamlede motor kesici gibi garip bir şey yapıyor ve zorla gidiyor.

Kaldığımız yerden devam edelim. Aracım parça bekliyor, bekliyor, bekliyor. Bu aracın altyapısı PSA grubu tarafından, 2018'den mt6 şanzıman ile piyasada ve benim aracım sanki Fiat tarafından 1 adet satılmış ya da sadece bende sorun olmuş bir araç gibi parça bekleme kaderine mahkum oldu. Bu süreç beni çok sıktı, üzdü, artık beni arayan da yok soran da. İlk başlarda liftimizde yer kaplıyor diyen haliç oto bile aramıyor.

Sattığı malın arkasında olmadığını bir kez daha gördüm. Fiat'ın. Bu arada aracın çok garip bir sorunu daha var onu anlatmayacağım. Servisteki arkadaşlara ve ilgi merkezine gönderdim video. Korkuyorum o sesi de benim çıkardığımı söyleyecekler diye..

01 Temmuz 2024 10:14 (Şikayetten 6 saat sonra)
15 Ağustos 2024 02:38

Bu konuyla ilgili, bizleri arama zahmetine girmeyen Fiat ailesine çok teşekkürler. Aracım 2 ay 14 gündür serviste beklemede. En son 5/8/2024 tarihinde Bursa fabrikayı ben aradım. Bana dönüş yaptılar ve aldığım cevap ayıplı aracı kabul etmem ve servis tarafından yapılan işlem, yedek parça ücretini benden talep etmeleriydi. Fakat aracım halen geri geri rampada zorlanıyor ve sorun cikariyordu. O nedenlede servisten teslim almamıştım aracı. Neyse ki beklemeye devam edeceğim sanırım

Şikayeti Çözüldü

Çok yazık Koskocaman marka küçük bir sorunu düzeltmekten aciz? Bu yaşadığınız sorun benim doblomda da var, geri rampaya doğru giderken araba kerkiniyor titriyor sanki istop edecekmiş gibi? Yer yer rampaya doğru geri geride gitmek gerekebiliyor, aynı sorun Togg da bile var bir videoda izlemiştim, zararınıza üzüldüm inşallah bir daha böyle bir şey yaşamazsınız, Allah'a emanet olun 🤲

Şikayeti Çözüldü

Çok geçmiş olsun, son durum nedir hocam?

Burhan

Merhaba, aracıma hiçbir şekilde yardımcı olmadılar. Benim için zor olsa da aracı satma kararı aldım. 5 ay önce aracı Fiat birmod zincirli kuyuya sattım zarar ederek. Çok şükür vebaline girmeden oldu benim için firma kendisi uğraşsın dedim. Sattıkları aracın arkasında durmayan bir firma var. Yazık.

Fatih
20 Şubat 2025 14:15
Nazire sonuçtan hiç memnun değil

Fiat 1.3 Multijet Vites Kolu Ve Aynı Zamanda Şanzımanda Vuruntu

Nazire