Halil sonuçtan hiç memnun değil

Eston İnşaat Koru'da Yaşanan Sıkıntılar

12 Ekim 2024 13:30

Estonşehir Koru Sitesinde 1 yıldır oturmaktayım. Projeden satın aldığım dairemi 2,5 yıl kadar bekledim, teslim süresi sözleşmede yazanın çok üzerinde oldu ve bir de üstüne süreyi uzattılar. Daireyi teslim aldığımdan beri o kadar çok hatalar ile karşılaştım ki, her biri için defalarca görüşme rica minnet sanki sabır ile imtihan edildik resmen.

Binanın kabasında kalıp hatasından dolayı tavanlar 20 cm daha kısa çünkü eğikliği asma tavan ile çözmeye çalışmışlar. Duşa kabinler hatalı ve bütün banyo ıslanıyordu, bunu çözmeleri 2-3 ay sürdü. Çizik ve kırık camlar vardı, çok ısrar ettiler değiştirmemek için. Pencerelerin kalitesi düşük, hiç kullanmadığım pencerem bozuk. Mutfak evyesi çatlaktı, sanki biz ilk gün çatlatmışız gibi davrandılar.

Apartman doğru düzgün temizlenmiyor, her ay on kere yönetimle tartışıyoruz, asansörler sürekli bozuluyor, otoparkta hala inşaat tozu var, bu toz sürekli apartmana ve evlere taşınıyor, bir türlü yıkamak istemiyorlar, sosyal tesis hak getire, havuz hele... Saymakla bitmez, bir sürü kampanyalar reklamlar havada uçuşuyor, peyzajda dünya kadar ölü ağaç var hala söküp canlı dikmediler, yağmur yağsa bile çimleri sulamaktan vazgeçmiyorlar.

Sitenin iskanı alınamadığı için yıllardır 2 kat elektrik ve su parası ödüyoruz. Muhatap karşınızda bulamıyorsunuz, merkezde sadece sizin şikayetlerinizi ileten kişiler ile muhatap oluyorsunuz ama kesinlikle sorumlu yöneticiler ile görüştürmüyorlar.

18 Ekim 2024 14:53

Şikayeti yazarken asıl şikayet etmek istediğim önemli bir mevzuyu da atlamışım. O kadar çok şikayet konusu var ki, bir başlayınca nerede biteceğini bilemiyorsun. Banyo lavabosunun altında tam olarak musluğun dibinden ince bir sızıntı olmuş ve banyo dolabının içine çok az bir şekilde sızmış. Bu sebeple banyo dolabı su alıp şişti ve kötü bir koku yaymaya başladı. Koku nereden geliyor diye baktığımızda kaçağı tespit ettik. Her işi yarım yapan, nerede 3 kuruşluk taşeron varsa çalışan, üstelik onları da tutamayıp çalıştıramayan inşaat ekibi dedi ki bu sizin hatanız! Konuyu anlatamadık herhalde diye defalarca görüştük ama biz anlatmışız fakat karşı taraf anlamak istemiyor. Bu sızıntının bizim tarafımızdan zamanında tespit edilmesi gerekiyormuş!... Dolabı değiştirmeleri ve musluğu tamir etmeleri için defalarca görüşme yazışma hala devam ediyor. Musluğu tamir ettiler ama dolabı değiştirmiyorlar.

17 Aralık 2024 16:57

Günlerce telefonlarıma çıkmayan, maillerime ve mesajlarıma yanıt vermeyen Estonşehir yönetimine bizzat gittim. Neden cevapsız bıraktıklarını ve beni buraya kadar getirttiklerini sorduğumda biz dönecektik cevabını verdiler. Aynı gün döndüler ve bahsedilen su kaçağından rutubet diye bahsederek, maalesef değişim ya da tamir konusunda olumlu bir dönüş yapamıyoruz dediler. Ben de Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. Süreci buradan paylaşacağım.

Ali
Ali

Çok geçmiş olsun, bizde 2 yıl oldu eston koru dan ev alalı hala inşaatın temeli dahi atılmadı sözde temmuz ayında teslim edilecekti hala bina inşaatının kabası bile yok ortada. Muhatap bulamıyoruz. Sizin geç teslim edildiğinde ödemeye yapıldımı size acaba? Çünkü artık ödediğimiz onca paraya rağmen umutsuz durumdayız ve mahkemeye başvurmayı düşünüyoruz. Siz çok geç teslim edildi deyince sormak istedim ödeme yapıldı mı geç teslim edildiği her ay için?

Halil

Merhaba geçmiş olsun, hayır bir ödeme yapılmadı ancak bizde peşine düşmedik çünkü sözleşmede bu fazla ödemenin ne kadar olacağına dair bir rakam yazmıyor. Örneğin size her ay için bin Tl ödeyebilirler, sözleşmenizi kontrol edin.

Polat Yol Yapı Estonşehir Koru Projesi Teslimat Gecikmesi Şikayeti

27 Temmuz 2024 08:50