Gamze sonuçtan hiç memnun değil

Enar İnşaat Projelerindeki Usulsüzlük

22 Ekim 2023 23:31

Kuşadası güzelçamlı beldesindeki enar inşaat'tan 2016 temmuzunda giriş katı bir ev aldım. İlk eylül ayında temelden su almaya başladı. İlk günler insaat firma sahibi n**** bey biraz ilgilendi ama bu bölgenin zemin suyu sorunu var. Artık buradan arazi almıyorum, demesine rağmen hemen yanımızı aldı.

Şimdi iki inşaatta da problemler yaşıyoruz. Durumla ilgilenmesini rica ettiğimizde 5 yıllık sorumluluk sürem doldu dedi ama ayıplı malda bu süre uzuyormuş. Ben 6 yıldır her sene kendi mücadelemi kendim veriyorum. Artık maddi-manevi baş edemeyecek hale gelince belediyeden inşaat projelerimizi aldık. Maalesef projeye uygunsuz bir sürü sorunla karşılaştık. Rögarlar sızdırmalı yapılmış. Çatısı projeye uygun değil. Bize şofben ve klima taahhüt etmiş. Ama hiçbir dairemize takmamış. Baca yok, yalıtım yok, izolasyon yok.

Yakın zamanda iki komşumuzun evini lağım suyu basınca rögarların sızdırmalı olduğunu, bunun için zemine dolduğunu tesadüfen öğrendik. Hal böyle olunca sorumlu denetim firması ile irtibata geçtim. Bugün yarın biz bir görüşelim diye oyalandım. Vatandaş nasılsa vazgeçer zihniyeti hakim. Milletçe haklarımızı öğrenme alışkanlığımız yok çünkü.

Çevre ve şehircilik Bakanlığına şikayette bulunmak yetmiyor. Enar inşaat ve diğerlerinden ev alacak vatandaşlarımızın inşaat projelerini mutlaka istemelerini uyarmak boynumun borcudur düşüncesiyle yazıyorum. Biz deprem bölgesiyiz. Zeminimiz halen ıslak. Kolonlar korozyona uğramış olabilir. Olası bir depremde başımıza bir şey gelirse sorumlusu ortadadır. Sonradan ağlaşmanın kimseye bir faydası olmadığını acı deneyimlerle gördük. Dahasını görmeyelim dilerim.

22 Ekim 2023 15:47

Kuşadası Enar İnşaattan aldığım evin 6 yıldır temelden aldığı su sorunu müteahhit firma tarafından giderilmeyince ve belediyeden aldığım inşaat projesinin aslına uygun olmayan bir çok sorunu olduğunu görünce mevcut inşaatın Denetim Firması Özlü Yapı Denetimle irtibata geçtim. Denetimdeki bu zafiyetin nereden kaynaklandığını şu andan sonrası için bir yaptırımları olup olmadığını öğrenmek istedim. Günlerce Müteahhidimizle konuşup döneceğiz diye oyaladılar. Şimdi sadece Çevre ve Şehirciliğe şikayet ettiğimde bir deprem ülkesi olarak bu duyarsızlıklardan çektiğimiz acılara bir yenisi eklenecek ve bir çok vatandaşımız aldığı evin inşaat projesini görmeden vitrinine bakıp almaya devam edecek. Dişimizden tırnağımızdan arttırarak aldığımız evlerin projelerini ve bize verilen taahhütlerin yerine getirilip getirilmediğini bizzat inceleyelim. Görülen o ki Yapı Denetimler de bu konuda çok yetersiz ve zafiyet içindeler.

Ruhsar
Ruhsar

Mesele bölgenin coğrafi yapısından haberi olmamak, bölgede eski göl havzası var ve kışın her zemini/bodrumu su basar. Yaz ayları yerine buraya Kış aylarında gelip, arazinin suyla kaplı bölgelerinden uzakta/yukarıda satışa sunulan evleri gezerek ve komşulara sorarak ev almakta yarar var.

Neslihan sonuçtan hiç memnun değil

Neslihan
30 Ağustos 2024 18:15
YP İnşaat 5 Yıldır Bitmeyen Sorunlar Ve Nem Problemleri

Eryılmaz A.Ş Proje-Mühendislik-İnşaat Deprem, Yangın Yönetmeliğine Aykırı Yaptığı Bina

21 Temmuz 2024 19:55
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Hüseyin
13 Ağustos 2024 11:05