Emniyet Genel Müdürlüğü Kişisel Verilerin İhlali Ve İstenmeyen Aramalarla Mücadele

31 Aralık 2024 03:38

30.12.2024 tarihinde 0312752** numaralı hat sabah 11:02 de beni aradı. Bir kadın sürekli sesi kesiliyordu ve sesim geliyor mu diye sordu geliyor dedim sonra bahis sitesine kayıt olmak ister misiniz diye sordu. Sonra başka sorular sorarken yanlış aradınız sanırım dedim kapattı. Sürekli böyle numaralar arayıp rahatsız ediyor ya da mesaj atıyor. 400 den fazla numara engelli telefonumda her gün engelliyorum.
Şahsımıza özel telefon numaralarına bu kişiler nasıl ulaşabiliyor ve kim paylaşıyor. Sürekli bahis siteleri arıyor ve hayatımda hiç bahisle işim olmadı olmaz. Bu kişilerin varlığına nasıl izin veriliyor ve numaramızı bunlarla paylaşan kişiler bu hakkı kendilerinde nasıl buluyor.

Kişisel verilerin korunması kanunda numaralarımız korunmak zorunda ama bunlara maruz kalıyor.
Telefon numaramın veya kişisel bilgilerimin başkası tarafından sahte kullanımı, adıma hesap açılması veya işlem yapılması durumunda, imza taklidi ve rızam olmadan yapılacak olan herhangi bir işlemden sorumluluk kabul etmiyorum. İsim, soy isim, adres, telefon, imza veya diğer kişisel bilgilerimin iznim dışında kullanılmasına izin vermiyorum. Ayrıca, mobil bankacılığa giriş yaptığım IP si belli olan kendi kayıtlı telefonum ve telefon numaram olmadan, telefonuma bilgi mesajı iletilmeden, banka hesabı, para hesabı, banka kredisi, adıma açılacak abonelik, dijital cüzdan, şirket gibi kişisel kimlik bilgilerimle yapılacak olan işlemlerden haberdar değilim ve onayım yoktur. Islak imzam olmadan yapılan herhangi bir başvuru veya işlem bana ait değildir ve kabul etmiyorum.

Özel bilgilerimin üçüncü kişilerle paylaşılmasına ve iznim dışında kullanılmasına izin vermiyorum. Islak imzam ya da açık rızam olmadan yapılmış işlemlerden hukuki sorumluluk ve mesuliyet kabul etmediğimi belirtmek isterim.

Nureliz
19 Nisan 2024 00:56