Emniyet Genel Müdürlüğü Kırıkkale DELİCE'de Bütçeyi Delen Aşırı Hız Cezasına İtiraz!

04 Mart 2024 16:17

16.02.2024 tarihinde Samsun’dan Ankara’ya dönüşümüzde Saat 17:23’te Corum-Kırıkkale Radar 2 tarafından Panelvan tipi aracımızla hız sınırı olan 50 km’yi 85 km ile geçtiğimiz için (%50 ve üzeri limit aşımı) 6439 TL trafik cezası uygulanmıştır. Gönderilen fotoğrafa bakınca cezanın Delice ilçesini neredeyse teğet geçen (en doğrusu kiriş) yolda yazıldığı anlaşılmaktadır. Google Haritalardan Delice kenarından geçen D190 yolunun 3 şeritli bölünmüş yolunun sadece 2 km olduğunu ölçtüm. Bu iki km’lik yol boyunca 2 yerde trafik ışıkları ve 1 adette üst geçit bulunmaktadır. Ayrıca trafik ışıkları arasındaki bölümde yolları ayıran yeşil alanda yaya geçişini engellemek için yüksekliği 1 metreyi aşan tel örgülü çitler bulunmaktadır. Ankara yönüne giderken ikinci ışıklardan sonra yerleşim oldukça azalmakta ancak yolun 3 şerit hali devam etmektedir.
Aracım Panelvan ancak çoğu otomobilden daha güçlü ve hızlı (kadran 225 km gösteriyor). Aracım HGS alımında 1. Sınıf (otomobil) olarak görünmektedir ancak iş cezaya gelince benim aracımı kamyon olarak kabul etmenin tuhaflığını da İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne sormak istiyorum. Hususi kullandığım bu aracımla otobanda bile 120 km benim için en üst hız iken her türlü yaya güvenliğinin alındığı 2 km bile olmayan Delice kenarından 85 ile geçtik diye %50 aşırı hız cezası yemek gerçekten çok acı verici. Akşam olmuş ortalıkta bir tane yaya yok, okullar dağılmış ve tam Delice girişinde çekilen bir fotoğraf ve bütçede oluşan kara bir delik daha. Bu tutumu kabul etmek mümkün değildir. Devlet vatandaşını bu şekilde cezalandırmamalıdır. Sungurlu-Delice arası güzel bir yol ve araçlar ortalama 100 km hızla yol alıyor. Delice’ye girdiğini bile fark edemediğin bir yerde hoop hızını 50'ye düşür. Çift dingilli ve yüklü, külüstür kamyonlarla her türlü güvenlik paketi var olan Panelvan'ı aynı kefeye koyarsanız bu ceza yasal olur ancak Helal olmaz.
Kesilen bu cezanın haksız olduğunu belirtiyorum. Bu haksızlığa ortak olan İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kırıkkale Valiliği ve Delice Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinde yer alan ilgili kişilerden hakkımı helal etmiyorum. Alev Alatlı hocamızın deyişiyle “yapılan yasal olabilir ancak helal değildir”. Devlet mahkemeye verilmez düsturuna inanarak adli süreci başlatmayacağım.
Umarım yukarıdan aşağıya veya aşağıdan yukarıya silsile yoluyla tüm ilgililer aynı duruma kendileri düşmeden bir çare bulmak için uğraşırlar.

16 Mayıs 2024 11:19

Emniyet Genel Müdürlüğü 6 Ay Sonra Gelen Trafik Cezası

07 Eylül 2023 12:23

21 Eylül 2023 10:28
Şahin sonuçtan hiç memnun değil

17 Ekim 2024 21:21

19 Nisan 2024 18:31