Emniyet Genel Müdürlüğü Cumhuriyet Karakolunun Vatandaşa Keyfi Muamele İle Görev İhmali

12 Mart 2024 07:14

Şahsım, 11.03.2024 tarihinde saat 22:30'da cep telefonuma, aynı sitede oturan bir kişi tarafından rahatsız edici bir mesaj alarak tehdit edildim. Bu durumu Mersin Cumhuriyet karakolu'na bildirmek için dört defa aradım ancak kimse telefona yanıt vermedi. Bunun üzerine 112 acil polis imdat hattını aradım ve yine ilgilenen olmadı. 'biz nerede yaşıyoruz? Asayiş ve kolluk kuvvetleri nerede? ' diyerek doğrudan karakola gidip ilgili kişiden şikayetçi olmak istedim. Aynı kişi, yaklaşık üç-dört yıldır beni ve ailemi tahrik edici, rahatsız edici ve tehditkar söylemlerle rahatsız ediyor.

Karakolda, komiser yardımcısı ve on büroda görevli polis memuru, 'bu işlere bakmıyoruz, siz savcılığa şikayet edin.' diyerek adeta bizi geri çevirdiler ve ifade almaktan kaçındılar. Görevlerini ihmal ederek, vatandaşların ifadelerini almamak için herkesi savcılığa yönlendiriyorlar ve kendilerini savcı yerine koyarak cevaplar veriyorlar. Polis memurlarına ve karakola, 'bu adaletin, hukukun ve hak aramanın ilk basamağı; neden ifademizi almıyorsunuz? Eğer bu işlere bakmıyorsanız, neden bize 'bu işlemler burada yapılmaz, savcı bakar.' diyen bir belge de vermiyorsunuz? ' diye sordum. Avukatımın yönlendirmesiyle ifade vermek için geldiğimi belirtmeme rağmen, görevlerini ihmal ederek ve keyfi davranarak beni geri çevirdiler. 112 acil müdürlüğü'nü tekrar aradım ve karakolun görevini yapmadığını, ifademizi almadığını belirterek tekrar kayıt oluşturdum.

Bu kez, 112'deki polis memuru 'şimdi onları arıyorum, iki dakika bekleyin.' dedi. Fakat dışarıda tam bir saat bekledikten sonra hiçbir işlem yapılmadığını anlayıp, kötü muameleyle karşılaştık. Lütfen herkes kendi görevini yerine getirsin. Devletten maaş alarak, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamakla görevlendirilmiş olan sizlerden, bu hizmetleri layıkıyla yerine getirmenizi talep ediyorum.

Metin
15 Mart 2024 15:09

Savcılıkta savcı bey bizzat ifademi karşına oturtup sekreterine yazdırdı Allah razı olsun görevini layıkıyla yapanlardan hada savcı beyin başına gelmiş.

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Zafiyeti Ve İlgisizlik: Ev Güvenliğim Tehlikede!

Yusuf
09 Mayıs 2024 22:39