Emlak Konut GYO Fikirtepe'de 24 Saat Süren İnşaatların Hukuka Aykırılığı

03 Kasım 2023 23:54

İstanbul’un Fikirtepe bölgesinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleri ve inşaat faaliyetleri nedeniyle yaşadığımız sorunlar hakkında şikayetlerimizi dile getirmek istiyorum.
Öncelikle belirtmek isterim ki, Fikirtepe bölgesinde sürdürülen inşaat projeleri, 24 saat boyunca kesintisiz bir şekilde devam etmektedir. Bu sürekli inşaat faaliyetleri nedeniyle, çevremizdeki hava kalitesi ciddi şekilde bozulmuş durumdadır. İnşaatlardan kaynaklanan toz, kir ve diğer partiküller, hava kirliliğini artırmış ve atmosferde kalıcı bir sis tabakası oluşturmuştur. Bu çevresel etkenler, halk sağlığını tehdit etmekte ve temiz bir çevrede yaşama hakkımızın ciddi şekilde ihlal edildiğini düşünmekteyiz.
Bu bağlamda, Anayasa’nın 56. Maddesi temiz bir çevrede yaşama hakkını güvence altına almaktadır. Ancak, inşaat projeleri nedeniyle bu hakkımızın ciddi şekilde ihlal edildiği açıktır. Aynı zamanda, bu koşullar altında solunum yolu rahatsızlıklarının artması sonucu, birçok bölge sakini, astım ve diğer solunum sorunlarına yakalanmıştır. Bu nedenle, temiz bir çevrede yaşama hakkımızın tekrar tesis edilmesi için acil bir çözüm bulunması gerekmektedir.
Bununla birlikte, inşaatlarda kullanılan makine ve ekipmanların neden olduğu sürekli gürültü de büyük bir problem haline gelmiştir. Gece saatlerinde bile inşaat çalışmalarının devam etmesi, vatandaşların Anayasa tarafından güvence altına alınan dinlenme hakkını açıkça ihlal etmektedir. Ayrıca, bu gürültü kirliliği bölge sakinlerinin psikolojik ve fiziksel sağlığını olumsuz etkilemektedir.
Bu sorunlar, yalnızca benim değil, Fikirtepe bölgesinde yaşayan binlerce insanın ortak problemidir. Özellikle yaşlılar ve çocuklar bu koşullardan daha fazla etkilenmektedir. Dolayısıyla, bu sorunun çözümü için hızlı ve etkili önlemlerin alınması gerekmektedir.
Ayrıca, inşaatların gece saatlerinde çalıştırılmasının hukuka aykırı olduğunu ve Anayasa’nın 17. Maddesinde belirtilen dinlenme hakkını ciddi şekilde ihlal ettiğini belirtmek isteriz. Ayrıca, çocuklar ve yaşlılar da dahil olmak üzere toplumun savunmasız kesimlerinin bu tür gürültü ve çevresel etkenlerden etkilenmemesi için geceleri inşaat faaliyetlerinin durdurulması gerekmektedir.
Sonuç olarak, yaşadığımız bu zorlayıcı koşullar nedeniyle Anayasa ve yasalar tarafından güvence altına alınan haklarımızın korunması ve inşaat projelerinin gece çalışmasının yasalara aykırı olduğu konusunda sizden yardım ve destek talep etmekteyiz.

profile profile

Fikirtepe Emlak Konut Çok Oldun Artık

19 Eylül 2024 22:47

Gece İnşaat Gürültüsü: Yaşam Kalitemizi Tehdit Ediyor

Sezer
17 Ocak 2025 00:46
Leila sonuçtan hiç memnun değil

TOKİ Yıldıztabya Mah. İnşaat

Leila
06 Nisan 2024 10:00
Kağan sonuçtan hiç memnun değil

TOKİ İnşaatının Gece Gündüz Süren Gürültüsü Uyku Düzenimizi Bozuyor

Kağan
05 Eylül 2025 00:00
Tamar sonuçtan hiç memnun değil

23 Eylül 2023 12:54