Muhsin sonuçtan hiç memnun değil

Sözünde Durmayan Teknik Yapı

Sözünde Durmayan Teknik Yapı
20 Ocak 2024 10:18

Fikirtepe kentsel dönüşüm süreci çok uzadı müteahhitimiz Teknik Yapı biz hayal kırıklığına uğrattı. Çok güçlü firma diye onunla anlaştık. Hala de güçlü olduğuna inanıyorum. Teknik Yapı isterse bizim binalarımızı çok kısa sürede yapar, bize teslim ederdi. Ama maalesef nedense ağırdan alıyor. Şu anda bize ödediği (onu da ödemiyor şimdi) kira daire başı 1900 lira. Dairelerimizi teslim olsaydık, şu anda 15-20 bin lira. Kira alacaktık insanların artık sabrı kalmadı. Kirada olan insanlar ev sahipleri ile kavga etmeye başladılar.

Ev sahipleri sürekli kiraya zam yap diye, sürekli rahatsız ediyorlar. Bu Fikirtepe'de bizim sahip olduğumuz yerlerin asıl sahipleri babalarımız annelerimiz vefat etti gittiler. Bizlerin de yaşı 70'e dayandı. Malımızı alamadık. Ne zaman alacağımızda meçhul.

Yeter artık daha fazla beklemeye tahammülümüz kalmadı. Bir an önce dairelerimizi istiyoruz veya inşaat bitene kadar makul bir kirayı aksatmadan verilsin istiyoruz.

profile profile
Muhsin
Muhsin
20 Ocak 2024 11:43

Sayın Teknik Yapı yetkilisine birkaç soru sormak istiyorum. 1- İnşaat ruhsatı 7 tam yıl olmuş 8. Yıldayız çalışma hızınız dikkat çekiyor. 2- Tek taraflı olarak tamamen sizi koruyan sözleşmeye göre olması gereken kira ya da size göre hak mahrumiyeti ödemesini neden kabul etmiyorsunuz? 3- Nasıl olsa sonsuz süreli sözleşme var diye daha ne kadar süründüreceksiniz bizleri? 4- Belediye vergilerini niye ödemiyorsunuz? 5- İnşaat maliyetleri çok arttı bahanesi arkasına sığınıyorsunuz. Daire ve iş yeri fiyatları o maliyetlerden daha fazla arttı. Satış fiyatı / maliyet oranı yıllardır aynı gibi olmasına rağmen hep bizim haklarımız ödemekten imtina ediyorsunuz. 6- Hadi ödeme yapamıyorsunuz o zaman sizin inşaat hisselerinden anlaşılabilir miktar ve fiyatta bize alacağımız karşılığı verin dedik ona da hayır dediniz. Hep bana hep bana mantığıyla daha ne kadar yol alacaksınız? Gerçek zararımızın telafisini istiyoruz, teslim etmediğimiz mülkümüz hala sizde, 7 yıldır üzerinde kesintisiz çalışıyorsunuz!

09 Mayıs 2024 11:45 (Şikayetten 3 ay sonra)

Sayın Muhsin E... konu ilgili departmanlara iletilmiş olup, Bizlere dilediğiniz zaman bilgi alabilirsiniz.

Tamar sonuçtan hiç memnun değil

23 Eylül 2023 12:54

Teknik Yapıdan Aylardır Ödenmeyen Kira Mağduriyeti ve İlgisizlik

Anıldogru
11 Haziran 2025 14:21

Teknik Yapı'nın Kira Ödemesi Sorunu

05 Aralık 2024 16:34
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

26 Eylül 2023 16:39
Teknik Yapı Uplife Life Fikirtepe
Mert sonuçtan hiç memnun değil

Teknik Yapı Mağdurları Binlerce Kişi

05 Ocak 2024 20:40