Emre sonuçtan memnun

Cesar Group Sigorta Ve Sovtaj Firmalarından Ödeme Gecikmesi Ve İletişim Sorunları

08 Ekim 2024 17:36
Emre'nin Teşekkür Mesajı
“Ödeme için teşekkür ederim.”

11.08.2024 tarihinde aracımla kaza yaptım. Aracımı kasko yaptırdığım Aveon Global Sigorta şirketiyle anlaşmalı olan özel servise çektirdim. Birkaç gün içerisinde polis tutanağı çıktı ve 1171800 numaralı kaza dosyası açıldı. Uzun bir süre sonra eksper ön rapor hazırladı ve sigorta firması olan Aveon Global Sigorta şirketinden dönüş beklemeye başladım. Bu süreçte firmayı birçok kez aradım ve çoğu sefer kendilerine ulaşamadım. Yaklaşık 1-2 hafta sonra (kazadan yaklaşık 40 gün sonra) aradığımda aracım için pert kararı verildiğini bana bildirdiler. Bu süreçte kendileri beni arayıp hiçbir bilgilendirme yapmadılar. Her seferinde ben kendim arayıp bilgi aldım. Aracıma piyasanın altında bir değer biçtikleri için itiraz ettim ve 1 hafta sonra 5 bin tl gibi komik bir iyileştirme yaptılar, süreci çok fazla uzatmamak adına verilen teklifi kabul ettim. Ardından aracımın satışını yapacağım sovtaj firması olan Cesar Group firmasıyla iletişime geçtim ve teklifi kabul ettiğimi bildirdim. Gereken evrakları çok kısa bir süre içerisinde temin edip sovtaj firmasına kargoladım. 23.09.2024 tarihinde gereken bütün evraklar, aracın plakaları, ruhsatı ve yedek anahtarı kendilerine ulaştı. Satış yapılmadan önce konuştuğumda ödemenin 8-10 gün içerisinde yapılacağını söylediler. Öncesinde gönderdiğim vekalet ile 24.09.2024 tarihinde aracın satışını benden aldılar. Mutabakat evrakları imzalanıp aracın satışını aldıktan sonra yasal süreç olan 10 iş günü içerisinde bana ödeme yapmaları gerekmekteydi. Ancak yasal süreç dolmasına rağmen hala tarafıma bir ödeme yapılmadı ve iki firmayı da (Aveon Global Sigorta ve Cesar Group) sürekli aramama rağmen ulaşamamaktayım.
Cesar Group firmasına ulaştığımda konuştuğum kişi bana ödemenin 20 iş gününde yapılacağını söyledi ve tekrar aradığımda farklı biri kötü bir üslupla ve beni başından savmak ister gibi bir tavırla "15.10.2024 günü ödemeniz yapılacak, normalde 20 iş gününde ödenecekti biz bunu 15 iş gününe çektik." dedi. Dosya sorumlusu olan yetkili kişiyle görüşmek istediğimde telefonu bağlamadı ve kapattı.
Aveon Global Sigorta firmasına ulaştığımda da yasal süreç dolmasına rağmen henüz bir ödeme günü bile belirlenmediğini öğrendim.
Yasal sürece göre en geç 08.10.2024 tarihinde ödeme yapması gerekiyordu. İki firmanın da en kısa sürede ödememi yapmalarını talep ediyorum. Aksi takdirde yaşanan gecikme ve mağduriyetim için Tüketici Hakem Heyeti'ne ve Tüketici Mahkemesi'ne başvuracağımı bilmelerini isterim.

09 Ekim 2024 16:02

09.10.2024 tarihinde Cesar Group firması ödemeyi yaptı. Şikayetvar'a ve ödemenin hızlandırılmasında katkısı olanlara teşekkür ederim.

11 Ekim 2024 14:23

Ödeme için teşekkür ederim.

Kadir
Kadir

Selam aleyküm hocam paranızı nasıl aldınız

Emre

Şikayetvar üzerinden şikayetimi yazdıktan 1 gün sonra Cesar Group şirketi ödeme yaptı ancak Aveon Global Sigorta şirketi henüz bir ödeme günü bile vermedi.

Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

31 Ekim 2024 15:27

26 Kasım 2024 09:41