Bts Language Cayma Bildirimi Oyalaması!

27 Eylül 2023 09:58

Üniversite kampüsünde otururken anketör görünümlü biri yanımıza oturup söz konusu online dil kursundan bahsetti. Ücretsiz 2 haftalık deneme imkanımızın olduğunu, kursu aktive ettikten sonra 2-14 gün içinde telefonla arayarak ücret ödemeden kursu iptal edebileceğimizi söyledi. Ben de öğrencidir, çalışıyor satış performansı iyiymiş gibi görünsün diye yardım amaçlı satış teklifini cayma tarihleri arasında iptal etmek üzere kabul ettim. Arkadaş aktivasyonumu başaramadığı gibi ben bugün aktive eder seni ararım gibisinden teminat verip bir iletişim adresi bile bırakmadı. Ben imzamı attıktan sonra da sözleşmemi ve aktivasyon kodumu buruş buruş yapıp bana geri verdi. Bu yaptıklarının sözleşmedeki ibarelere göre iptal sürecinde sıkıntı yaratabileceğini söylesem de bir şey olmaz beni bulursunuz deyip kalktı gitti. 2 gün sonra numarayı arayıp kursu iptal etmek istediğimi söyledim. İptal hattı benimle iletişime geçip belgeleri gönderecek dediler. Adresim yok dedim, onların arayınca öğrenirler dediler kapattılar. 1 hafta geçti arayan soran olmadı numarayı tekrar aradım. İptal işleminiz görünüyor sıkıntı yok dediler yine kapattılar. Cayma hakkının son günü son kez aradım ve aynı şeyler tekrar edilince anladım ki beni oyalayıp yasal tarihi atlatmaya beni borçlandırmaya çalışıyorlar. Güya telefondaki sözlü bildirimimi kanıtlayamadığım için yok sayacaklar. Yarın gidip PTT'den cayma bildirimini yazılı olarak fazla ileteceğim. Aynı zamanda Tüketici Hakları Heyetine de bildirimde bulundum.

Aysu
27 Eylül 2023 00:58

Yasal süre içerisinde sözlü olarak cayma bildiriminde bulunmuş olsam bile iptal işlemiyle alakalı herhangi bir aksiyon alınmadı, sözleşmemin aslı günlerdir gönderilmedi. Şu ana kadar herhangi bir ödeme istenmedi ama bildrimimin kabul edilmeyeceği durumun suistimal edileceği kanaatindeyim. Bir an önce imzaladığım sözleşmenin aslını talep ediyorum.

Yorumlar (49)

Umut

Ödeme için zorluyorlar ödeme yapan ya da yapmayacak olan var mı nasıl bir yol izlemeliyiz.

Merhaba bana ulaşır mısın bende mağdurum. İnsta: Dilara_03. X

Sedefnur

Merhaba, ben de 20.10.2023 yani bugün kurs için kızın biri tarafından bilgilerim alındı aktivasyon kodu yaptırıp siteye üye yaptı. 2 hafta ücretsiz olacağını söyledi. Ancak bana sözleşmenin nüshasını verdiler. Ben aradığımda iptal edeceklerini söylediler ama büyük ihtimalle oyalamak için olduğunu düşünüyorum. Sizin sorununuz halledildi mi son durum nedir?

Selahattin

Aysu merhaba, son durum ne şu an bilgilendirirsen sevinirim

Enes

6.09.2023 tarihinde Antalya Karaalioğlan parkında otururken öğrenci görünümlü iki kişi yanımıza yaklaşıp bize İngilizce dil kursu adı altında Bilgi verdiler ve bizde öğrenciler diye yardımcı olmaya çalıştık. Bir belge imzaladık ama aktivasyon kodunu kullanmadan üyeliğiniz olmaz diye bize sözlü şekilde belirttiler. Bizde aktivasyon kodunu etkin etmedik. Ama 19.10.2023 tarihinde 8 aylık bir tahsilatın olduğunu ve 6400 liralık bir fatura olduğunu belirttiler. Ben derhal gerekli yerlere müracaat ettim. Elimden gelen her şeyi de yapacağım.

Benimde aynı bugün aradılar ne yapmamız gerekiyor

Ferhat

Aynı olayı aynı yerde banada yaptılar

Elif

Bende aynı durumdayım ilgili kişiyi aradım sizinle iletişime geçecekler dediler fakat hala arayan soran yok ne yapmamız gerekiyor yardımcı olur musunuz

Ecem

Bende aynı durumdayım ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz

Mehir

Sözleşmede ki adrese cayma bildirimi gönder 14 gün geçmeden yoksa sözlü olarak iptal etmiyorlar bu oyalamak için

Kerem

Son durum ne bilgi verir misiniz bugün başıma geldi boş bulunup imzaladım lütfen yardımcı olun

Kerem

Yarın göndereceğim bende inşallah sonrasında bir şey olmaz

Mehir

14 gün geçmeden sözleşmede ki adrese cayma bildirimi gönder sözleşme de bu yazıyor zaten ama dikkatli okumuyoruz bende bekliyorum simdi sonucu gönderdim

Korkuthan

En son durum nedir arkadaşım...

Arda

Gelişme nedir?

İrem

Üniversite kampüsünde otururken anketör görünümlü biri yanımıza oturup söz konusu online dil kursundan bahsetti. Ücretsiz 2 haftalık deneme imkanımızın olduğunu, kursu aktive ettikten sonra 2-14 gün içinde telefonla arayarak ücret ödemeden kursu iptal edebileceğimizi söyledi. Ben de öğrencidir, çalışıyor satış performansı iyiymiş gibi görünsün diye yardım amaçlı satış teklifini cayma tarihleri arasında iptal etmek üzere kabul ettim. Ben imzamı attıktan sonra da sözleşmemi ve aktivasyon kodumu katlayıp bana geri verdi. Fakat bana söylenmedi ki aktivasyon koduyla üyelik açıldığında bu eğitim başlamış oluyor. Bu üyeliğin iptal edilmesi için bir avukat tanıdığımla konuştum ve Tüketici Hakları Heyetine, PTT ye ve notere gerekli belgeleri ulaştırdım, dilekçelerimi vereceğim. Umarım olumlu sonuçlanır. Böyle bir şeyi üniversite gibi bir ortamda nasıl yapıyorlar anlamıyorum. Gerekli tüm işlemleri yapacağım. Arkadaşlar yanınıza ne için olursa olsun gelen kişileri tüm soğuk kanlılığınızla reddedin.

Narin

Bana da yardımcı olur musunuz cayma günü geçti son gününe kadar oyaladilar son gün aradım aynı şeyler söylenip kapattılar bgn tekrar aradım taksitlendirme dün başladı ödemeniz var dediler ne yapabilirim?

İrem

Gerekli yerlerce gönderdiğim iadeli taahhütlü dilekçe ellerine ulaştı ben aradığımda da söyledim insanları oyalıyormuşsunuz bu yüzden ben gerekli yasal işlemleri başlattım diye tamam falan dediler kapattılar ilk gittiğinde dilekçe teslim edilemedi ertesi gün tekrardan dağıtıma çıktı teslim edildi sözlü olarak etmezler fakat dilekçe gönderdiğiniz takdirde 14 gün içerisinde yazılı bir belge olduğu için iptal etmekle yükümlüler avukatım belge ellerine ulaştığı için sıkıntı olmayacağını söylüyor artık ben cayma hakkımı kullandığımı her türlü belirttim sizlerde bu şekilde yazılı olacak şekilde yaparsanız çok yüksek ihtimalle sıkıntı oluşmayacaktır.

Ecem

Avukat tanıdığınız ne dedi bilgilendirir misiniz

Selahattin

İrem merhaba, şu an son durum ne, bilgilendirirsen sevinirim.

Kerem

Son durum nedir yardımcı olabilir misiniz

Poyraz

Anket yapanları ve şirketi biliyorum mağdur olanlar ulaşsın bana

Bende aynı durumdayım lütfen bana ulaşır mısınız ne yapmam gerekiyor

Emirhan

Instagram hesabım emirhankocabs bende aynı durumları yaşıyorum bugün arandım. Seninle iletişime geçebilir miyiz

Narin

Bende aynı durumdayım ne yapabilirim

Mağdurum lütfen yardımcı olur musunuz. 🙏 Dilara_03. X

Alparslan

Mağdurum benimde aynı şekilde problemim var bir bakarsan sevinirim insta: alarslan_alp

Özge

Mağdur kaldım lütfen neler yapmam gerektiğini söyler misiniz Instagram: @oxge_do_gamae e-mail: [email protected]

Süleyman

“Lütfen bir bilginiz varsa bana da ulaşabilir misiniz mağdurum” [email protected]

Uğur

Lütfen bir bilginiz varsa bana da ulaşabilir misiniz mağdurum Instagram @leyla_bezgin

Tuğba

Merhaba. 14 günlük cayma hakkım dolduğu için ödemek zorunda olduğumu söylüyorlar telefonda oyaladıkları için iptal kaydı oluşturmama rağmen onaylamadılar. Bugün içerisinde halletmem lazım seninle iletişime geçebileceğim bir numara ya da Instagram kullanıcı adını verebilir misin?

Berra

Bana da yardımcı olabilir misiniz lütfen Instagram @berra. Tezgiden

Güray

[email protected] Yardımcı olabilirmisin lütfen son gün yarın

Üveys

[email protected] ulaşabilir mısınız?

Esra

Tüketici Hakem Heyeti gerekeni yapacağını ve muhtemelen olumlu sonuçlanacağını söyledi ayrıca vergi numaraları bile sistemde çıkmıyor tamamen yasal olmayan firma bunlar

Esra Tüketici Hakem Heyeti'ne gittiğin zaman ne dediler orada

Esra

Olay kampüste dün oldu aynı diğer arkadaşlara olduğu gibi ben bugün Tüketici Hakem Heyeti'ne gittim PTT den de iadeli taahhütlü cayma dilekçemi gönderdim ayrıca CİMER'e de şikayet edeceğim noterden de göndermeyi düşünüyorum sonuna kadar peşini bırakmayacağım

Selahattin

Esra merhaba olay nerede oldu ve kaç gün geçti üzerinden

Esra

Merhaba ben de aynı şekilde imzaladım yarın PTT den dilekçemi göndereceğim umarım iptal ederler

Selahattin

Aslında buradakilerin hatası o söylenen 'sözlü cayma ya da iptal' işleminin gerçekten gerçekleşeceğini düşünmeleri. Hem hukuken hem de verdikleri sözleşmeyi iyi okursanız orada da yazar cayma bildirimi faks yolu ile ya da iadeli taahhütlü olarak posta yolu ile yapılır. Siz arayıp iptal ettirmek istiyorum dediğinizde size iptal işleminizi gerçekleştirdik vs diyorlar ama bu işler sözlü olmaz. Sözleşmeyi imzaladıktan 1 2 gün içinde hemen bir cayma dilekçesi bildirimi hazırlayıp ıslak imzalı bir şekilde iadeli taahhütlü olarak adreslerine göndermeniz ve ayrıca cayma bildiriminde imzaladığınız sözleşmenin aslını da talep etmeyi unutmamanız gerekiyor. Bu şekilde yaptığınız zaman sizden hiçbir şey talep edemezler.

Çözdünüz mü

Nur

Poyraz benim sözleşmemin nüshası elimde ama hala ödeme yapmadım her ay arayıp bu ayın sonunda icraya verileceksiniz diyorlar ama neredeyse 8 ay oldu hiçbir şey yapmadılar ödemeyi yapmalımıyız bilmiyorum böyle bir durumda onlara güvenmiyorum zaten kandırılarak bu noktaya getirildik ya ödeme yaparsak yakamızı bırakmazlarsa sonuçta ıslak imzalı sözleşmemiz onlarda ayrıca öyle bir eğitimin varlığından da şüpheliyim açıkçası rica etsem iletişime geçebilir misin [email protected]

Nur

Arkadaşlar kaç ay olmuş ödeme yaptınız mı ya da yapmadıysanız hakkınızda yasal süreç başlatıldı mı yoksa sadece her ay 1 2 defa arayıp icraya verileceksiniz mi diyorlar

Poyraz

Anket yapanları tanıyorum mesela cayma kısmına imza attınız ama size onun nüshasını vermediler uzaktan iptal için imza atın bu sizi garantiye alır dediler doğrumu ve bu da size vermedikleri nüshası

Bts Language Cayma Bildirimi Oyalaması!
Bünyamin

Merhaba ben de aynı mağduriyeti yaşıyorum birkaç soru sormak için yardımlaşmak için sizinle iletişime geçebilir miyim

Çözebildin mi? Bana da yardımcı olur musun dilara_03. X

Bünyamin

@ozanerenh Instagram ulaşabilirsin

Enes

Dostum bende aynı durumu yaşıyorum bana ulaşabilir misin yardımlaşalım

29 Ekim 2023 00:23
İrem sonuçtan hiç memnun değil

BTS Language Bts Language İptal Süreci

12 Ekim 2023 13:00
Üveys sonuçtan hiç memnun değil

16 Ekim 2023 23:18