Benelli Trk 502 X Motor

21 Aralık 2023 21:42

Benelli trk 502 X motorumu 2 ay önce severek ve beğenerek satın aldım. 1000 rodaj bakımına yetkili servise götürdüm. Bakım esnasında yetkili servis ustası motorun devirdayım kısmının garantiden değişmesi gerektiğini, kendisinin talep oluşturacağını, bu süreçte motoru kullanmamda bir sakınca olmadığını söyledi. Yaklaşık 10 gün sonra yetkili servisi aradığımda parçanın gelmediğini, fabrikanın parçayı söküp göndermesi gerektiğini, inceleme sonucunda fabrikanın karar vereceğini söyledi, Benelli müşteri hizmetleri aradım, 45 iş günü yasal sürecin olduğunu beyan ettiler. Beni mağdur ettiklerini, müşteri memnuniyetinin bu şekilde olamayacağı, servise yetki verip yetkili servis yaptıysanız, servisteki ustaya güvenip talep ettiği parçaya göndermeleri gerekliğini, müşterinin aracının kısa sürede tamir edilip teslim edilmesi gerektiğini, yetkili servis ustasının değiştirdiği parçayı istedikleri takdirde kendilerinin isteyip inceleme sonucunda keyfi veya uygunsuz değişim yaptığı kanısına vardıklarında hesabını yetkili servis ustasına sormaları gerektiğini söyledim. 45 günlük yasal sürecin olduğunu sürecin bu şekilde değerlendirildiğini söylediler. Binmek için 300 bin tl verip aldığım motorumu 1200 km de yaklaşık 12 gün önce servise bıraktım. Servisi 5 gün sonra aradığımda parçayı söküp gönderdiklerini söylediler, ne zaman geleceği konusunda bilgilerini olmadığını söylediler, 19.12.2023 tarihinde sevisi tekrar aradım parçanın gelmediğini, ne zaman gönderilir ise takılıp bana teslim edileceğini söylediler, tekrar müşteri hizmetlerini aradım, servisten parçanın geldiğini, inceleme aşamasında olduğunu, parça ile ilgili bilginin bana veremeyecekleri, servis yetkililerinin arayıp, bilgi alabileceğini söylediler, tekrar servis ustasını aradığımda şu an çok yoğun olduğunu daha sonra arayıp soracağını söyledi, mağduriyetimi kendilerinede bildirdim. Benelli de Müşteri memnuniyeti diye bir konu yok. Yıllardır motor kullanırım. Garantili motor için böyle bir uygulama görmedim. Servise yetki verip yetkili servis yaptıysanız, oradaki ustaya güvenip istediği parçayı gönderecekseniz ki oda onarımı en kısa sürede yapıp müşteriyi memnun edecek. Değiştirdiği parçayı incelemek için merkeze isteyebilir, gereksiz bir değiştirme yaptığı zaman hesabını ustaya sorabilirsiniz. Benelli servis hizmetinden memnun değilim. Mağduriyetimin bir an önce giderilmesini talep ediyorum. İkame motor hizmeti de yok. Motorum inşallah tamir edilip, teslim edilir ise en kısa sürede satacağım. Benelli mi asla

profile profile profile
07 Ocak 2024 17:35

Şikayetim yayımlandı. Markaya iletildi. Motorumu 21 gün sonra tamir edip teslim ettiler. Firmadan herhangi bir cevaplama zahmetinde bulunmadı. Arıza giderimi parça sökülüp gönderilip incelendikten sonra yapıldığı için 21 gün motorum serviste yattı. Yetkili servis ustanıza güvenip Parçayı yetki verdiğiniz servise önce gönderip motorumun arızası giderilse, daha sonra değişen parça incelense 2 saatte işim hallolur du. Müşteriyi bu şekilde mağdur ediyorsunuz. Sürecin anlattığım şekilde olması gerekiyor. Yetki verdiğiniz servis ustanıza güvenmiyorsanız yetki vermezsiniz. Müşteri memnuniyeti olarak size 0 ( sıfır) veriyorum. Garanti parça değiştirme sürecinizi tekrar değerlendirmeniz dileğiyle. Benelli mi bir daha asla.

15 Kasım 2025 20:02

2 yıldır dönüş yapılmadı.

Eray
Eray

Hocam motor ne alemde?

Gürkan sonuçtan hiç memnun değil

Benelli Pişmanlık Olduğunu Bir Kez Daha Anladım

Gürkan
30 Mayıs 2024 19:48

Benelli 502C Motosikletimde Süregelen Arıza Ve Garanti Sorunu

30 Temmuz 2025 19:26
Taner sonuçtan hiç memnun değil

Taner
31 Ağustos 2023 12:19