Tolga sonuçtan hiç memnun değil

Avicenna Ataşehir Laparoskopik Kasık Fıtığı Ameliyatı

06 Ağustos 2024 18:01

1 gece yatış ile taburcu olmam gereken laparoskopik kasık fıtığı ameliyatı oldum. Ancak, ameliyatta yaşanan talihsizlik (Doktoru suçlamak istemiyorum) nedeniyle 2 hafta boyunca inanılmaz acılar içinde yattım. Bu süreçte defalarca bir şeylerin ters gittiğini, sol ayağımda inanılmaz acılar olduğunu doktorlara bildirmeme rağmen, bunların normal olduğunu belirtip, sıklıkla yürümem gerektiğini söylediler. Bu süre zarfında tedavi amaçlı kasıklarımdan iğneler ve ağrı kesici serumlar yedim. 5. Günün sonunda ameliyatta lateral femoral sinirine zarar verildiği, ikinci bir ameliyatın yapılması gerektiği söylendi. Başka bir hastaneye naklimin yapılmasını düşünsem bile, doktorumun tavsiyesi ile 2. Ameliyatı da burada oldum. Sinirin üzerine çakılan zımbalar çıkarıldıktan sonra inanılmaz olan acılar hafifledi. Fakat ameliyat sırasında sonda takıldığı için, ameliyat sonrası tuvalete çıkamadım. Ameliyat sırasında sonda takılıp çıkarılırken zarar verildiğini, idrar sırasında hayatımda çekmediğim acılar çekince anladım. Müthiş acılar yüzünden idrar yapamadığım için mecburen tekrar sonda takılmak zorunda kalındı. Sonda takılırken yaşadığım acıları bütün hastane duydu. Birkaç gün sonra taburcu edilmeden hemen önce halkla ilişkiler yöneticisi ile görüştüm ve kendisine "denizci olduğumu, benim için 1 gün karada kalmanın bile çok önemli olduğunu fakat 1 günlük bir operasyonun; hastanede 2 hafta, evde 3 hafta yatmaya mâl olduğunu belirtip, mağduriyetimin nasıl giderileceğini" sordum. Karşılık olarak 2 haftalık yatış sürecim ve 2. Ameliyat ücretinin alınmadığını belirtip ilk ameliyat ücretini istediler. Herhangi bir çirkinlik yaşanmaması ve acılardan kurtulduğum hissiyle ödemeye yapıp çıktım. Ta ki vale benden 780TL isteyene kadar. Hayatımda hiç yaşamadığım acılar içindeki 2 haftanın psikolojisi ile tüm hastaneyi ayağa kaldırdım. Benden utanmadan bu paranın nasıl istenildiğini tüm hastaneye bağıra çağıra anlattım. Taburcu olurken 75 yaşındaki annemle birlikte, hastane personelinin yardımı olmadan çantalarımızı taşıdık. Ameliyat üzerinden 2 ay geçmesine rağmen; etkilenen sol bacağımın baldır kısmını hissetmemekle beraber en ufak bir iyileşme de söz konusu değil. Bu yüzden mesleğime ne zaman dönebileceğimi de bilmiyorum. Bu süre zarfında hastane tarafından aranmamam işin cabası. Özetle 15-20 seneden beri ailem dahil gittiğim hastanenin tutumu beni inanılmaz şaşırttı. Ayakta tedavi ve ufak müdahaleler için gidilebilir belki ama ameliyat için kesinlikle gidilmemesi gereken bir hastane.

29 Ağustos 2024 09:26 (Şikayetten 22 gün sonra)

Tolga Cem Bey Merhabalar , İletmiş olduğunuz şikayetiniz ile ilgili tüm yönlendirmeler , bilgilendirmeler hasta hakları birimi ve hekimlerimiz tarafından sizlere yapılmıştır. Sağlıklı günler dileriz.

Hatice
Hatice

Geçmiş olsun ne kadar tanıdık geldi yaşadıklarınız daha kötüsünü bana yaşattıklar doktorlar ve personeller şunu diyorum son nefesime kadar diyeceğim hangi hastaya ve ailesine ihmal ve yalanlarıyla ne acılar yaşatıyorlarsa kendileri ve aileleri aynı acılarla sınansınlar hiç kimse yaşattığını yaşamadan ölmeyecek

Nesrin sonuçtan hiç memnun değil

22 Aralık 2023 00:44
Pınar sonuçtan hiç memnun değil

29 Aralık 2023 18:53
Amin sonuçtan hiç memnun değil

10 Temmuz 2023 11:22
Medicana Hospitals Bursa Ve Sompo Mağduriyeti!