Aydin sonuçtan hiç memnun değil

Ast Danışmanlık İle Yaşadığım Vize Süreci Ve Mağduriyetim

08 Haziran 2024 13:31

İzmir'de bulunan Ast Danışmanlık'ın sahibi S*** Ü*** ve ortağı, eşi Ş**** Ü***, 2023 Ekim ayında 45 gün içinde Polonya için bana 1 yıllık çalışma vizesi ve iş temin edeceklerini belirterek benden 3500 dolar aldı. Bana 45 gün içinde vize alacaklarını söylediler. Ancak, 5-6 ay boyunca beni oyalayıp sistemden randevu bulamadıklarını iddia ettiler.

Nihayet randevu bulduklarında beni İstanbul'a yönlendirdiler ve konsolosluğa başvurumu yaptım. Ancak başvurum reddedildi ve gerekçe olarak 8. Madde "Öngörülen seyahat şartları amacı kanıtlanamamıştır" tarzı bir ibare vardı. Sonuç olarak vize alamadım ve aldığım davetiyenin sahte olabileceği konusunda şüphelerim var.

Başvuru sonrası İzmir'e dönerek firma sahibi S*** Ü*** hanımla görüştüm. Bana şanssız olduğumu, gelen davetiyenin üç ayı geçtiği için reddedildiğini söyledi. Ancak, parayı iade etmeyeceğini belirtti. Bu firma, benim gibi birçok kişiden para toplayarak insanları mağdur etmektedir.

17 Temmuz 2024 19:13

Yaklaşık bir yıl önce ast danışmanlık sahibi s. Ünlü adlı şahıs, bana Polonya çalışma vizesi yapacağını söyleyerek benden 3500 dolar yani o zamanın kuruyla (98 bin lira ) aldı. Maksimum 45 gün içinde vizemi alacağımı vaat etti. Ödemeyi yaptım, ancak 6-7 ay boyunca beni bekletti ve randevu bulamadığını iddia etti. Aylar sonra randevu bulduğunu söyleyerek beni İstanbul’a yönlendirdi. Evrakları teslim ettim, ancak başvurum 8. Maddeden reddedildi. (öngörülen seyahat şartları ve amacı kanıtlanamamıştır) Bu başvurumun seyahat amacı ve şartlarına dair verilen bilgilerin ve iş davetiyesinin gerçek veya yeterli bulunmadığı anlamına geliyor.

İzmir’e dönüp durumu sorduğumda, bunun benim şanssızlığım olduğunu ve aldığı paranın tek kuruşunu bile iade etmeyeceğini söyledi. Araştırmalarım sonucu, benim gibi birçok insandan bu ve daha büyük paralar alarak onları maddi ve manevi olarak aldattığını öğrendim. Gerekli bütün yasal mercilere şikayette bulundum.

17 Temmuz 2024 18:11

17 Temmuz 2024 16:44

2023 Ekim ayında, bana Polonya'ya çalışma vizesi alacağını söyleyen bu firma, benden 3500 dolar talep etti ve ben de ödemeyi yaptım. Bana 45 gün içinde vize alacaklarını belirttiler. Ancak, 5-6 ay boyunca sistemden randevu bulamadıklarını iddia ettiler. Aylar sonra randevu aldıklarında beni İstanbul'a yönlendirdiler ve konsolosluğa başvurumu yaptım. Ancak başvurum reddedildi ve gerekçe olarak 8. Madde "Öngörülen seyahat şartları amacı kanıtlanamamıştır" yazıyordu, yani başvurumun seyahat amacı ve şartlarına dair verilen bilgiler ve iş davetiyesi yeterli bulunmadı.

Başvuru sonrası İzmir'e dönerek firma sahibi s. Ü. İle görüştüm. Bana şanssız olduğumu söyledi ve asla parayı iade etmeyeceğini belirtti. Bu firma, benim gibi birçok kişiden para toplayarak insanları mağdur etmektedir. Şikayetvar.com üzerinden firma ile ilgili yaptığım şikayeti ekledim, isteyenler oradan kontrol sağlayabilirler.

Ersin sonuçtan hiç memnun değil

Lima Hukuk Danışmanlık İle Sorun Yaşama

26 Eylül 2023 12:10
Aliriza sonuçtan hiç memnun değil

Aliriza
26 Nisan 2024 19:04