Derya sonuçtan hiç memnun değil

As Visa Solutions As Visa Macaristan Vize Başvurusu

As Visa Solutions As Visa Macaristan Vize Başvurusu
08 Haziran 2023 18:24

As Visa adlı şirket aracılığıyla 05.04.2023 tarihinde Macaristan vize başvurusunda bulundum. Macar Konsolosluğu tarafından mecburi olarak işlem yapmanın zorunlu olması sebebi ile gitmem gerekti. Danışman firma olarak tek görevlerinin isimlerinin olduğunu düşünüyorum. Bunun birçok sebebi var:
Arayıp gerekli başvuru belgelerini sorduğumda, Macar konsolosluğu sitesinden bulabilirsiniz, başvuru yapmaya gittiğim gün diplomamı ekleyeyim mi dediğimde siz bilirsiniz, evlilik cüzdanı ve birkaç ek evrak eklemek istediğimde isterseniz ekleyebilirsiniz demeleri. İstenilen belgeler dışında internette gördüğüm birkaç belgeyi kendim eklettim. Eksik bir şey var mı diye sorduğumda cevap verilmedi, olumsuz anlamda baş salladı görevli hanımefendi. 06.05.2023 tarihinde Macaristan Konsolosluğu'ndan eksik evrak maili aldım. As Visa'yı aradım, maili iletmemi istediler. Bana mail üzerinden dönüş yaptılar: "Merhaba, offi tercüme aile cüzdanınızı göndermenizi istemişler. Saygılarla" Offi nedir nasıl yaparım diye attığım maile cevap verilmedi. Her aradığımda geçen 4-5 dakika bekleme süresi de cabası. Bu kez cevap verilmedi telefona yoğunluktan!
İnternette vs araştırmalarımın bir sonucu yok maalesef offi nedir kimse bilmiyor "Official" kısaltması olabilir deniyor. Sonuç olarak görüştüğüm birkaç aracı firma ile Macarca'ya çevirisi yapılmış evlilik sözleşmesini noter onaylı olarak ilettim konsolosluğa. Bir gün sonra ise offi belgesinin e-devletten alınacak bir belge olduğunu öğrendik. Tercüman ve noter ücreti ödememin sorumlusu, eksik belgeyi belgeler toplanırken talep etmeyen danışman As Visa'dır. 18.05.2023 tarihinde konsolosluktan, pasaportumun 12 Mayıs'ta As Visa'ya geldiğini ve oradan teslim alabileceğimi söylediler. Aynı gün gittiğimde neden pasaportum geldiği halde 6 gündür bana bilgi verilmediğine dair herhangi bir cevap verilmedi. Özetlemek gerekirse, As Visa ile çalışacaksanız kendi danışmanlığınızı kendiniz yapacaksınız. Evraklar ve süreç ile ilgili edinebileceğiniz kadar bilgi edinin. Belge doldurmada, eksik olan evraklarda, süreçte, pasaport tesliminde herhangi bir destekleri olmuyor. Yaptıkları tek işlem görüşmeye gittiğiniz gün topladığınız başvuru belgelerini Macaristan Konsolosluğu'na teslim etmek. Bunun bedeli As Visa'ya ödenen 135£.
Umarım bir daha sizin gibi insanlarla karşılaşmam.

Yorumlar (8)

Deren
Deren

Derya Hanım siz kendiniz mi başvurdunuz yoksa as vize aracılığıyla mi

Derya

As Visa aracılığıyla başvurdum. Çünkü Macaristan vizesine başvuruda farklı bir seçeneğiniz yok

Derya hanım, ben de aile birleşimi vizesine başvuracağım. Hangi belgeler gerekiyor Yardımcı olabilir misiniz?

Zeki
Zeki

Derya hanım merhaba, bu offi belgesi evlilik belgesi mi? E-devletten ne yazarak bulabiliriz? Annem vizeye başvuracak da evlilik cüzdanı fotokopisi yazıyor sadece As visanın sitesinde.

Derya

Şimdi görüyorum kusura bakmayın, uluslararası aile cüzdanı olarak geçiyor. Nüfus müdürlüğü internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

?

Nuray

Merhaba vizeniz kaç günde sonuçlandı ve sonuç ne oldu acaba

Derya

Merhaba, 37 günde sonuçlandı. D tipi aile birleşimi ile 1 yıllık vize aldım.

09 Haziran 2023 12:08

As Visa Solutions-Vizem 1 Aydır Sonuçlanmadı. Kimseye Ulaşamıyorum

20 Kasım 2023 14:54
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

02 Kasım 2023 11:47