Ali sonuçtan hiç memnun değil

Acil Serviste Yetersiz Hizmet Ve İlgisizlik

Acil Serviste Yetersiz Hizmet Ve İlgisizlik
16 Ekim 2024 18:35

16 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 16.15'te Araklı B***** H**** Devlet Hastanesine 11 Ekim 2024 Cuma günü olmuş olduğum anjiyonun komplikasyonları yüzünden ( anjiyo yerinde morarma, kanama, şişlik ve ağrı ) başvuruda bulundum. Lakin hastanenin neredeyse hiçbir polikliniği hizmet vermiyordu. Ağrılarım sebebi ile acil polikliniğine başvuru yapmak durumunda kaldım. Acildeki doktor da hiçbir muayene yapmadan benim başka bir hastaneye kendi imkanlarımla gitmem gerektiğini söyledi. Böyle acil durumlarda uzman doktora başvurmak, ultrason doktorunu çağırıp durumu tetkik etmek gerekirken maalesef muayene dahi etmeden kendi imkanımla gitmem gerektiğini belirttiler. Ben de buraya müracaat ettiğimi müdahale edilmesi ya da sevk için ambulans tedarik edilmesi gerektiğini söyleyince acil durumlar dışında 112'yü atamadıklarını hastanenin ambulansı için 45-50 dakika beklemem gerektiğini söylediler. Bu durumu Sağlık Bakanlığı şikayet ( 184 ) ettim lakin vahim olan durum ise tüzüklerde doktorun hasta konusunda sınırsız karar verme yetkisi olduğunu söyleyerek çağrımı dikkate almadılar. Buradan aziz Türk halkına söylemek isterim ki alo 184 şikayet hattı vatandaşlara hizmet vermeyip sadece formalite icabı vardır. Yaşadığım tecrübe bunun en büyük delilidir. Sağlık sistemimizin bu hale gelmiş olması ülkem adına çok üzücü bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kübra sonuçtan hiç memnun değil

17 Ağustos 2024 11:33

19 Ağustos 2024 08:12