Akay Gelinlik Müşteri İsteklerinin Önemsenmemesi, Yanlış Yönlendirme

27 Temmuz 2024 10:24

Gelinliğin etek kısmını çok beğenerek aldım ama üst beden için en başından beri aklımda olan bir model vardı. Fotoğrafı da satıcıya gösterdim ve istekleriniz için terziyle de konuşuruz dedi ve bir fiyat verdiler. Pahalı bir fiyat olmasına rağmen ününe güvenerek kabul ettim. Ürünü 1 Mayıs'ta satın aldım. İlk provayı Mayıs sonu, ikinci provayı da 24 Temmuz olarak kendileri belirlediler ve düğünüm 2 Ağustos'ta. İki prova yeter mi, düğüne az bir süre kala teslim ediyorsunuz. Sorun olmaz mı dediğimde problem olmayacağı söylendi. İlk provada isteklerimin bazılarının o modelde yapılamayacağı söylendi. Fikirlerimi hiç önemsemediler ancak etek kısmını beğendiğimden ılımlı yaklaştım ve bazı değişiklikler yapıldı. 24 Temmuz'da denediğimde hiç hayal ettiğim gibi olmamıştı ama yine benim hatam az kaldı olmayacağını söylediler. Yapacak bir şey yok diye gelinliği aldım çıktım. Ama hiç memnun değildim o yüzden hiç mi yapılacak bir şey olamaz diye tekrar gittik. Bu sefer tasarımcı olan bir bey geldi. Ona satıcıya ilk başta gösterdiğim fotoğrafı gösterdim, o beni anlayıp olur olmazı söyledi. Hemen orada kesip biraz daha istediğime yakın bir model oluşturdu. Ancak konuşmalardan da anladığım üzere zaten benim istediğim üst kısım şekli tam olarak zaten onlara aktarılmamış. Ayrıca çok az bir süre işçilik fazla diye bir de 15 bin lira ek para istediler. Benim için sınırları zorluyorlarmış. Ancak prova tarihini ve sayısını belirleyen bana gelinliği satan kişi. Beğenmiyorsanız baştan almasaydınız denildi. En başından beri aynı şeyi söyledim; etek kısmını çok beğendim, üstte gösterdiğim fotoğrafa göre değişiklik yapılabilir mi diye. Madem olup olmayacağını anlamıyorsun, o zaman direkt beni terzinizle görüştüremez miydiniz? Ben de ona göre belki vazgeçebilirdim. İlla bu kadar sesimi çıkartmam mı gerekiyordu? Şimdi olabiliyorsa baştan da olabilirdi. Sınırı baştan zorlasaydınız. Sesimi çıkarttığımda istediğime yakın bir model oluşturuldu. Belki provaların tarihleri böyle olmasa ve terziyle ilk başta böyle detaylı bir şekilde görüştürülseydim bu problemler olmayacaktı. Her ne kadar yaptıkları işçilikten genel olarak memnun olsam da o gelinliğe hak ettiğinden çok daha fazla para ödendi. İstediğim işlem sadece üst kısıma biraz çiçek eklenmesi, bazı parçaların kesilerek çıkarılması ve askıların inceltilmesiydi. Etekte herhangi bir iş eklenmedi ya da üst dahil abartılı taşlar da eklenmedi. Zaman yeterliyken terziyle direkt konuşabilseydim o istediğim üste yakını değil, tam olarak bile istediğim yapılabilirdi.

Dilek sonuçtan hiç memnun değil

Oleg Cassini Gelinlik - Terzi Faciası

06 Eylül 2023 15:56