Yasemen sonuçtan hiç memnun değil

Ağaç Ev Orman Ürünleri Paramızı Vermiyor

Yasemen
21 Ocak 2024 19:13

Sahibinden.com üzerinden ulaştığımız firma yetkilisi A**y* ve n**y** ile Mayıs 1-15 arası teslim edilmek üzere kütük ev inşası için anlaşma yaptık. Toplamda 126.000 TL tutacak projenin ön ödemesine istinaden 60.000 TL verdik. Normalde daha düşük bir meblağı ön ödeme yapmak üzere anlaşmıştık, ancak artışa geçen malzeme fiyatlarını bahane edip acil malzeme alacaklarını söyledikleri için ilave ödeme yapmak durumunda kaldık. Ödemenin ardından malzemeyi güvenceye aldıklarını, her şey yolunda olduğunu söylediler. Malzemelerin nakliye gününe bir hafta kala telefonlarımızı açmamaya başladılar. Başka numaradan açınca cevap veriyorlardı. Yine bir problem olmadığını, nakliyenin iki gün sonraya ayarlandığını söylediler. Sözde nakliye günü yine telefonları açmamaya başladılar. Bu şekilde tarihi tekrar ileri atıp, yine sözde nakliye günü geldiğinde malzemelerin hazır olmadığını, evi yapmaktan vazgeçtiklerini, 60.000 TL'lik ön ödememizi geri vereceklerini söylediler. 20.000 TL ödendi, geri kalan 40.000 TL'yi geri ödemiyorlar. Daha önce "Ahşap Ev Pursaklar" adı altında faaliyette bulundukları zamanlarda yine bu şekilde insanları mağdur ettiklerini Sikayetvar.com üzerinden yazılan şikayetlerden, ne yazık ki çok sonra, fark ettik. Ankara-Pursaklar'da bulunan ofislerine giden yakınlarımızın attığı fotoğraflardan fark ettik ki bize proje başında gönderdikleri fotoğraflar da gerçeği yansıtmıyormuş. Bizim adımıza arayan aile bireylerine bu işi yapmaları halinde zarar edecekleri fark ettikleri için işten vazgeçtiklerini söyleyecek kadar saygısızlar. Onlar zarar etmesinler diye biz evsiz kaldık, daha yüksek kiralı başka bir evi zar zor bulduk, hem de kalan paramızı geri alamıyoruz. Zaten alsak da artık o paralar bu evi yapamıyoruz. 1 aydır bugün, yarın diyerek defalarca oyalandık. En son N**y** avukatımıza "İsterseniz dava açın, paranızı ancak iki sene sonra alırsınız.", " Parayı ödeyeceğiz ama ne zaman istersek o zaman" gibi beyanlarda bulunması ile karşımızdakilerin sadece ticaret konusunda yeteneksiz insanlar değil, aynı zamanda profesyonel yanıltan olduğunu ve yasal prosedüre oldukça aşina olduklarını anlamış olduk. Artık yasal yollarla hakkımızı arıyoruz.

Peşinatı Alıp Evi Yapmayan Firma Ve Paramı İade Etmiyor

07 Mayıs 2025 10:22