Sonay sonuçtan hiç memnun değil

Adana Sarıçam Belediyesi Gültepe Mahallesi'nde Yaşam Koşulları Ve Belediye Hizmetleri

23 Kasım 2024 22:40

Ben emekli bir öğretim üyesiyim. İlçemiz Gültepe Mah. Erguvan Caddesi civarında ikamet etmekteyim. Yaşlı ve engelli bir birey olarak bu bölgede oldukça fazla sorunla karşılaşıyorum. Ortaçağ koşullarına sahip bir bölge, kent mi köy mü belli değil. Yaşlı birisi olarak bu bölgede yaşamak benim için zulüm haline geldi. Yakında açık-kapalı bir pazar yeri yok, çevre inanılmaz kirli, sokak hayvanları perişan, yürüyebilecek kaldırımlar, oturup nefes alabileceğimiz küçük ya da büyük parklar yok. Ayrıştırmayı, geri dönüşümü kolaylaştıracak çöp kutuları yok. Acaba bu ilçe de biraz uygarlıktan nasibini alabilir mi?
Buralarda boş arsaların hepsi inşaat proje alanı ve depreme rağmen bu bölgede hala 15-20 katlı uzun uzun apartmanlar yapılmaya devam ediyor. Bu bölge Adana’nın deprem riski en yüksek bölgesi. DASK sigorta ücretinin en yüksek olduğu bölge burası. Ama ilçeyi yönetmeye talip olmuş belediyenin/belediyelerin bu konulardan uzak olduğunu, durmadan yüksek katlı binalara izin verildiğini görüyoruz.
Yalnız belediyenizin yaptığı olumlu bir şeyi de ifade etmek isterim. Erguvan caddesinde sokak hayvanları için belediyenin yaptırttığı suyunu yenileyen sulukları gördüğümde çok mutlu olmuştum, fakat dikkat ettim bu düzenlemeler yapıldığı gibi bırakılmış, faal olup olmadığı kontrol edilmiyor. Yok olmuş durumdalar.
Sorumlu bir vatandaş olarak çalışmalarınız için yardımcı olacak vatandaş ihtiyaçlarını duymanız uygun olacaktır diye düşündüm. Ayrıca kamuya ait bir caddeye neden aile üyelerinin adının verildiğini de merak ediyorum, o cadde Adana halkına mı yoksa bir aileye mi ait? Ne zaman Çağdaş, uygar zihniyetli belediyelere sahip olabiliriz Sonay g***.

Semih sonuçtan hiç memnun değil

16 Haziran 2025 13:10

Gaziantep'te Çöp Sorunu Ve Belediyelerin İlgisizliği