Adalet Bakanlığı'na Mağdur Dilekçesi

11 Temmuz 2024 00:10

Eşim Mersin/Anamur t Tipi Kapalı Cezaevi'nde B2 koğuşunda H** Ü**, kendisi 1 yıldır tutuklu idi. Mayıs ayında görülen karar mahkemesinde 6 yıl 8 ay ceza aldı. Aldığı cezanın infazına göre şu an istinaf yoluna başvurmasa dahi kapalı cezaevinde geçireceği süre yok. Açık cezaevine ayrılması gerekirken eşim hâlâ 2 aydır gerekçeli kararın yazılmasını bekliyor. Öte yandan biz de Mersin/Erdemli ilçesinde ikamet ediyoruz. 1.5 yaşında oğlum var, kendim çalışıyorum. Evime ve eşime bakabilmek için maddi durumumuz çok zayıf ve Anamur ilçesine görüşe çocuğumla kendim sayılı gitmişizdir. Otobüs ücretleri, yolda giderken çocuğun küçük olması, 1 günümüzün yolda geçmesi, benim iş yerinden izin almam vs. Her ay büyük bir sorun olmaktadır. Bir diğer husus da eşimin ilk evliliğinden bir oğlu olması ve kendisinin kalp rahatsızlığı bulunması. 6 yaşında, velayeti annede, babasının görüşüne 1 yıldır 1 defa ne zorluklarla katıldı. Adana ilinde ikamet ediyorlar. Annesi evli olduğu için eşinden dolayı Anamur'a götüremiyor. Çocuk manevi olarak çok yıprandığı ve psikolojisi bozulduğu için okuluna devam etmek dahi istemediğini dile getiriyor. Okulda da bu sebepler başarısızlığına yol açıyor. Eşim 01.07.2024 tarihinde Silifke Kapalı Cezaevi, Mersin Kapalı Cezaevi ve Tarsus Kapalı Cezaevi'ne bu benim yazdığım sebeplerden dolayı sevk olarak gelmek için tüm masrafları karşılamak sorumluluğuyla dilekçe yazdı ama red cevabı geldi. Ben ve ailem yetkililerden bu sorunlarımızın göz ardı edilmeden bir çare bulunmasını arz ediyoruz.

Adalet Bakanlığı Oğlumun Sevkini Arz Ederim

12 Mart 2024 22:34