Adalet Bakanlığı İş Mahkemesi Bitmiyor

05 Nisan 2024 22:03

2017 yılında iş mahkemesine eski iş yerime karşı dava açtım. Davayı kazandım. Ardından dosya istinaf mahkemesine gitti. Tam iki yıl bekledim. Oradan da kazandığım ve haklı olduğum yönünde kesinleşmiş bir karar çıktı. Ancak mahkeme, 'tekrar istinaf yolu açık olmak üzere' diyerek karar verdiği için dosya yeniden istinafa taşındı. Şu an yine iki yıl geçti. Toplamda 7,5 yıldır tazminatımı almayı bekliyorum; fakat dosyam hâlâ istinaf aşamasında. Böyle bir adalet süreci kabul edilemez. Benim param değerini yitirdi. Bu duruma çok üzülüyorum.

profile profile profile
Faruk
Faruk
15 Temmuz 2024 15:45

Arkadaşlar davam sonuçlandı. 2017 Yılında alacağım 22.000 TL parayı sağ olsunlar faizleriyle birlikte 49.000 TL olarak ödediler. Bunun 10.000 TL sini avukata verdim kaldı 39.000 TL. Ben 2017 22.000 TL alabileceğim araçlar şu anda 400.000 TL. Para çerez parası oldu. Araba alacağımıza telefon alabiliyoruz artık. İçler acısı bir adalet sistemi

Özge
Özge

Bunu okuduğum için korkmaya başladım çünkü Benim de 2019 yılında açtığım boşanma davası 2022 yılında istinafa gitti ve tam 2 senedir istinafta daha cevap gelmedi ne zaman geleceği belli değil İstinaftan geldikten sonra da tekrar reddetme veya üst mahkemeye taşıma hakları varmış 5 senedir sürünüyorum bu iş 2-3 sene daha uzayacak gibi gözüküyor Ne yapmam gerekiyor

Adalet Bakanlığı İş Mahkemesi Hakkımızı Alamama

12 Şubat 2024 11:48

Adalet Bakanlığı İstinaf Mahkemesi'nde Yıllardır Sonuçlanmayan İş Davası Nedeniyle Mağduriyet

19 Ağustos 2025 02:23

Adalet Bakanlığı Uzayan Süreç!

11 Şubat 2024 01:46

Adalet Bakanlığı Kategorileri