Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart Partili Sandık Kurulu Üyesi 1044 TL Ücreti İstiyoruz

10 Mayıs 2024 17:17

YSK'nın 31 Mart seçiminde sandık görevlilerine ödenen ücretlerin düşürülmesini doğru bulmuyorum. Sabah erken saatlerden itibaren oruçlu bir şekilde gece yarısına kadar süren oy koruma görevimizin bedeli 1044 TL iken, bu ücretin 696 TL'ye düşürülmesi kabul edilemez. Kalan ücretin tarafımıza yatırılmasını talep ediyorum. Sahip çıktığımız sandıkta, sandık kurulu başkanı ve memuru ile aramızdaki çalışma temposu ve iş yükü aynı olmasına rağmen, sandık kurulu memuruna 2044 TL, başkana ise 2971 TL ödeme yapılması adil değil. Damga vergisi gibi çeşitli vergi adı altında yapılan kesintiler de haksızlık. Hakkımız olan 348 TL'nin tarafımıza ödenmesi gerekiyor. Yapılan kesintilerin 1 kuruşunu bile helal etmiyorum. Allah hiç kimsenin hakkını yedirmesin. Söylenecek söz yok; üç-beş yerden maaş alanlar varken, en düşük düzeyde partili üye bile vergi ödüyor ki bu da adil değil. Sabah en erken ben geldim sınıfa ve sınıfta ben dahil sadece iki üye vardı; başkan ve memur bile geç geldi. Memur olan üye ile başkanın yaptıkları iş ile bizim yaptıklarımız arasında hiçbir fark yok. MEB'deki öğretmenler ve diğer memurları sandık kurulu memur ve başkan olarak atıyorsunuz. Sırf partili üye diye yaptığı iş ve harcadığı emek arasında fark olmamasına rağmen, alacağı ücretten bile kesinti yapıyorsunuz. Ne diyeyim, Allah hiç kimsenin hakkını yedirmesin, kesinlikle hakkımı helal etmiyorum.

Uğur
Uğur

Ücreti nasıl tahsil ettin kardeş bende görevliydim ama gelmedi

07 Mayıs 2024 19:58
Yüksek Seçim Kurulu (YSK ) 31 Mart Seçim, Eksik Yatırılan Partili Sandık Görevli Ücretleri

11 Mayıs 2024 20:59

07 Mayıs 2024 15:08