Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

Yedepa 2 Güne Bozulan Kompresör

29 Ağustos 2023 18:20

Yedepa'dan Buzdolabı kompresör motoru aldım. Ürün montajından 2 gün sonra motor iflas etti ve çalışmadı soğutma yapmadı. Ustayı çağırdım kompresör motorunun bozuk olduğunu söyledi. Yedepa'ya geri gönderdim, ürünün çalıştığını söylediler. Motoru montaj yapan Ustaya danıştım kendisi motorun, yüke girmesi, ısınması ve bir süre izlenmesi gerektiğini söyledi. Yetkiliye ilettim tamam deneriz dedi. Bu olayların gelişimi 1 ay kadar zamanda gerçekleşti. Aradım ne oldu diye daha denemeye almadık deyince bende artık sabır kalmadı haliyle tartıştık. Denemeden bana geri göndereceğini söyledi. Sonunda Tüketici Hakları'na başvurma kararı aldım. (Not: Montaj ustam tecrübeli, yetkili servis piyasada yıllardır bu işleri yapıyor, daha önce 2 motor yeniledik ve hatta bu motordan sonra başka bir yerden motor temin edip onu da taktık sorunsuz çalışıyor.)

Netice olarak kim haklı kim haksız ona Tüketici Hakları heyeti karar verecek. Satıcı müşteriye karşı ilgili fakat sorun çözümü konusunda vasat ve hatta sona doğru yaklaşımı hiç hoş olmadı, elektronik bir cihaz alacaklar için risk oranı yüksek. Bunu bilerek alışveriş yapmakta fayda var sonrasında benim gibi stres dolu bir gün geçirmek zorunda kalmayın.

30 Ağustos 2023 02:30 (Şikayetten 8 saat sonra)
30 Ağustos 2023 07:51

Ürün 2 gün çalışıp sonra bozulmuştur. Motor sökülüp firmaya kargolanıp gönderilmiştir. Ürün kargoda satıcının bahsettiği şekilde teslim olmuştur. Firma ürünü çalıştırmıştır. Ürünün başlangıçtaki sorunu zaten 2 gün çalışıp sonra bozulmasıdır. ( motorun yüke girmesi ısınması ve çalışmamasıdır.) Satıcı 3 gün boyunca denemeden ürünün çalıştığını iddaa etmektedir. Bu esnada 1 ay boyunca mağazada kullandığım dolabın bu motoru bekleme olasılığı olmadığından 2 güne ben yeni bir motor alıp taktırmışım ve sorunsuz çalışmaktadır. Satıcı kendisine gelen kargonun bilinçli bir şekilde özensiz gönderildiğini düşündüğü için kızgın. Sorunumuz ; motorun çalışmıyor olması ve onun çalıştığını iddaa etmesi ayrıca talebime rağmen isteyerek ve kasten 3 gün boyunca bunu test etmemesidir. (bu sözlü ifadesidir. Kendisi test etmiyorum deyip halk dilinde kullandığımız tabiri ile rest çekmiştir.) Ayrıca satıcının söylediği ''çalıştığını iddaa ettiği motorun değerlendirilebilir mi '' talebim doğrudur. Düşüncem gerekirse 500 TL - 1.000 TL zarar ederim de daha fazla uğraşmayayım çünkü Türkiye'nin bir ucundayız burda sorunlu bir donuk dolabı motoru gittisi geldisi mümkün değil başınıza bela olur uğraşamazsınız. Neticede çözemedik. Buraya bir çözüm için yazmıyorum zaten tüketici heyetiyle çözülecek artık çünkü ortak bir anlayışa varmamız mümkün değil. Tüketici olarak zararımın tazmini için hakkımı arayacağım. Kısacası bir tüketici ve işletmeci olarak çalışan bir ürünü (buzdolabı motoru ) 2 gün sonra söktürüp, kargoya verip, 1 hafta donuk ürünlerini satamayıp, satıcıyla neden bir sürü polemik yaşayayım? 2 tarafında yazdıkları ortada okuyup değerlendirin. Haklıyı haksızı zaten kanunlar belirleyecek, kamuoyu da kendi nispetinde yazılanları değerlendirsin.

19 Eylül 2023 23:49

Kamuoyunu bilgilendirmek adına tüketici hakem heyeti belgesi ektedir.

Erol sonuçtan hiç memnun değil

31 Ekim 2024 12:04

Yedepa Stokta Ürün Var Deyip Satışa Kapatıyorlar