Haluk sonuçtan hiç memnun değil

Whirlpool Buzmatikte Tıkırtı, Servis Çözemedi!

Whirlpool Buzmatikte Tıkırtı, Servis Çözemedi!
29 Kasım 2023 12:12

Whirlpool otomatik buzmatikli gardırop tipi buzdolabı zamanında Trabzon'daki Vestel satıcısından alınmıştır. Son zamanlarda bu buzdolabı buz yapmaktadır ve soğutmasında sorun yoktur. Yalnız buz yap düğmesine basınca yüksek sesle 'tık tık tık' sesi çıkmaktadır. Bu sese rağmen dolap buz yapmaya ve atmaya devam etmektedir. Ancak buzmatik devamlı olarak buz yapmamaktadır. Buz yap düğmesine basılı kalmadığı durumlarda, rahatsız edici 'tık tık' sesi yüzünden, her buz çevriminden sonra 2. veya 3. buzun hazneye atılmasına kadar ses kesilene dek kapatılmaktadır. Ses, hem buzluk hem de buzdolabının kapak kısmı açılınca (dolap içi kapı ışık düğmesi aç/kapa ile) kesilmektedir. Bu bir kısa devre belirtisi olabilir, ancak servis bu durumu anlamamıştır.
Bu buzmatik devredeyken çıkan sesle ilgili Trabzon Pelitli servisine 8098766253 numaralı istekle çağrı yapılmıştır. Servis gelmiş, durumu görmüş ancak anlayamamıştır. Gerekli parçanın olmadığı söylenmiş, hangi parça olduğu belirtilmemiş ve ayrılırken 'gelip boşuna buzdolabına baktık' diyerek kapıda 200 TL bakım ücreti istenmiştir.
1- Ekteki Vestel web sayfasında belirtilen 'sorun yoksa, boşuna gelinmişse 200 TL servis ücreti' talebi haklı olabilir. Ancak burada bir sorun var ve sorunu çözmeden dolaba bakıp giden servis 200 TL niye istedi, neden vereyim?
2- Sorunu anlamayan ve çözemeyen servise karşı teknik bilgi ve donanım eksikliği nedeniyle ne yapmalıyım?

Haluk
Haluk
29 Kasım 2023 12:02

Servis gelip buzdolabına bakıp, var okan sorunu anladı Sma çözemedi, tamirini yapamadı, neyin parasını talep ediyor? Ödenmemiş hizmet ücretiniz var diye Vestel merkezi utanmadan SMS atıyor

Nurettin
03 Ocak 2025 21:41
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

23 Ocak 2024 21:50

Metehan