Elif sonuçtan hiç memnun değil

Vize Sürecinde Belirsizlik ve İletişim Sorunları

04 Ekim 2024 11:07

Bize ortalama 2 hafta içinde çıkıyor dedikleri vize süresinin 16. günündeyiz. Başka bir ülkeye olan uçak biletlerimiz bugün yandı. Benim ve tüm arkadaşlarımın İdata'dan aldığımız Schengen 4 gün içerisinde gelmişti. VFS'yi de böyle bir kurum zannetmiştik. Çok pişman olduk. Geçen hafta vize istemiyoruz, pasaport iadesi istiyoruz dediğimizde asla yardımcı olmadılar. Konsolosluğu aradığımızda bu süreci VFS ile yönetmemiz gerektiğini söylediler. VFS yetkilileri tam tersini söylüyor. Tek söyledikleri şey 45 iş günü, ancak o da net olmayabilirmiş (!). Başka ülkeye aldığımız e-vize 16 Kasım'a kadar geçerli, ancak bu belirsizlik ve iş bilmezlik bizde gitme hevesi bile bırakmadı. Okuduğum yorumlara bakacak olursam 18 Eylül tarihli vize başvurumuz 16 Kasım'a kadar gelir mi, o bile net değil.

07 Ekim 2024 09:12 (Şikayetten 2 gün sonra)
16 Ekim 2024 17:45

Bugün VFS Global İzmir şubesinden pasaportlarımızı teslim aldık. Ancak 4 kişilik aile grubumuzdan 3ümüzünki çıkmış. Dilekçemizde multiple giriş ve birkaç aylık istediğimizi belirtmemize rağmen 1 aylık tek giriş şeklinde verilmiş. Diğer kişi hala konsolosluktaymış. Şimdilik yeni uçak biletlerini almak için kalan kişinin de pasaportunun gelmesini bekliyoruz.

Seher
Seher

Bende aynı problemi yaşıyorum. Uçak biletlerim yandı. VFS ilgilenmediği için para ve vaktimi kaybettim. 45 iş günü içinde vize gelmesini aklım almıyor. Eğer en başta uyarmış olsalardı pasaportumu vermez ve vize başvurusu yapmazdım. Dubai gezimin biletleri ve otel rezervasyonları ödenmişti ve yandı. Sorumlusu da İzmir VFS Globaldir. Niyet mektubumda başka yurt dışı gezimin olduğunu belirtmeme rağmen hiçbir uyarıda bulunmadıkları için.

Şikayeti Çözüldü

Ülke Hollanda ise 1 ayd geliyor... Eylül 10 -12 gibi başvurduysan ekim 12-15 gibi gelir. Şu an Hollanda tüm başvurular 30-35 gün arasında geliyor. 45 günü bulmaz ama en az 30 gün... Bilginize

Şikayeti Çözüldü

Elif hanim bende İzmir VFS den başvurdum. Olası gecikmeye karşı 45 gün diyorlar. 30 günde geldi benimki max 35 günde elinize geçer. Turistik vize ise 30 güne geliyor merak etmeyin

Elif

Evet Hollanda için İzmir vsf şubesinden yaptık başvurumuzu. 45 iş günü şeklindeymiş bu süre. Yani hafta sonları tatiller vs dahil değil. Sadece iş günleri olarak sayıldığından 2 aylık bir süreyi de geçebilirmiş. Umarım dediğiniz gibi 30-35 günlük gibi bir sürede gelir bizimki de. Yoksa e-vizemiz de yanacak bu gidişle.

Seyahat Tarihini Kaçıran Vize Başvurusu ve VFS'nin İletişim Eksikliği

03 Ekim 2024 16:10
Seyahat Tarihini Kaçıran Vize Başvurusu ve VFS'nin İletişim Eksikliği
Zeynep sonuçtan memnun değil

Vize Başvurusunda Gecikme Ve İletişimsizlik Sorunu

06 Aralık 2024 19:09

VFS Global İle Vize Sürecinde Yaşanan Aksaklıklar!

Oğuzhan
05 Ağustos 2024 15:28