VFS Global Çek Cumhuriyeti Vize Reddi

13 Aralık 2023 11:36

16/11/2023 tarihinde VFS Global aracılığı ile Çek Cumhuriyeti için vize başvurusunda bulundum. 12-12-2023 tarihinde vize sonucum red olarak tarafıma bildirildi. Beyanların şüpheli olduğu gerekçesiyle red edilen vize başvuruma itiraz etmek için VFS Global tarafından Çek Cumhuriyeti baş konsolosluğuna yönlendirildim.
Ancak konsolosluğa mail atmama ve konsolosluğu aramama (çalışma saatleri içerisinde) rağmen hiçbir şekilde iletişime geçemiyorum. Uçuşum 23-12-2023 tarihinde. Konuyla ilgili nasıl bir yol izlemeliyim?

18 Aralık 2023 12:53 (Şikayetten 5 gün sonra)

Yorumlar (8)

Kendal
Kendal

Bugün pasaportum geldi 10 ve 11nci maddeden ret vermişler. Öğretmenim. Düzenli gelirim var. 4bin güne yakın SGK günüm var. Arabam var. Geri döneceğimin garantisi var memurum çünkü. Yok arkadaş nedir bu anlamıyorum

Aslı

Benzer nedenden dolayı red almışız. Sebebini anlamaya ona göre çözüm üretmeye çalışıyoruz ama bizim de pek ümidimiz yok açıkçası itiraz hakkında. Tatil programımızda Prag-Viyana-budapeşte turu şeklinde bir tatil planı yapmıştık. Başka ülkelere geçiş durumu olduğu için mi şüpheli yaklaşıldı diye düşünüyoruz. Sizde buna benzer bir durum var mıydı?

Nida

Merhaba red gelen vizeleri şubeye mi gidip alıyoruz kargo ücreti ödediğim halde İstanbul a değil İzmir'e gelin alın diye arandım da kesin redmidir

F. Duygu

Benim planım sadece Çek Cumhuriyeti içindi, ona rağmen böyle bir sonuç aldım. O yüzden nedeni hiç anlayamadım, uçuşuma da çok kısa bir süre olduğu ve konsolosluğa ulaşılamadığı için planımı iptal ettim mecburen

Aslı

Merhabalar, benzer durum ile bende karşı karşıya kaldım. Eşimle 16/11/2023 tarihinde VFS Global İzmir Şubesinden Çekya için vize başvurusunda bulundum. 19/12/2023 tarihinde red cevabını aldık. VFS üzerinden sorumluluğu atıp direkt konsolosluğa yönlendiriyor. Muhatap bulamıyoruz. Konsolosluk telefonları açmıyor. Uçuşumuz 27 Ocak 2024 tarihinde. Bir geri dönüş yapıldı mı size? Süreç hakkında bilginiz var mı? Ne yapmamız lazım?

Nida

Merhaba red olunca şuebeden mi veriyorlar pasaportu acaba kargolayın dememize rağmen İzmir'e çağrıldık biz

F. Duygu

Maalesef bir dönüş alamadım, uçuşumu kısmi bir zararla iptal ettim.

Önder
Önder

Araştırmalarıma göre 1.5-3 ay yoğunluğa göre tekrar inceliyorlar. Boşuna itiraz etmemenizi ve zaman kaybetmeyip yeniden başvuru yapmanızı tavsiye ederim (15 günde karara bağlanıyor.) Ayrıca konsoloslukta dosyaları kontrol eden şahıslar umursamadan veya incelemeden dosyaya keyiflerine bağlı red veriyorlar. Bunu bu işin içinde olan yakınlarım sayesinde edindiğim bilgilere dayanarak söylüyorum. Şahsen dosyalarımı 4/4 lük hazırlamama rağmen bana bile keyfi olarak 10. Maddeden red vermişler. Neymiş efendim sunduğum bilgiler gerçekliği taşımıyormuş vs. Tüm belgelerim eksiksiz geçerliliği sürmekte olan kaşeli mühürlü ve imzalı. Davetiye mektubum da buna dahil. Ülkemizin medet umduğu kurumlara ve şahıslara bakınız. Bence dosya inceleme zamanı geldiğinde denk gelen kişinin modunun yerinde olması ve şanslı olmanız gerekiyor. Onun haricinde ağzınızla kuş tutsanız da durum aynı olacaktır. Bir ülkenin pasaportu ülkenin itibarını gösterir. İtibarımız da bu kadar diye düşünüyorum. Bol şanslar.

27 Nisan 2024 00:50

VFS Global Vize Reddine İtiraz

28 Ekim 2023 00:25
Berat sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Ve Konsolosluktan Yanıtsız Kalan Vize Başvurusu Mağduriyeti

18 Eylül 2025 16:21