Şeyma sonuçtan hiç memnun değil

12 Ağustos 2024 16:55

VFS Global Belçika üzerinden uzun süreli vize başvurusu için randevu almaya çalışıyorum. Fakat ödeme adımına geçtiğimde sistem direkt aşağıdaki hata mesajını döndürüyor: "An error has encountered, please TRY again after sometime. Alternatively, please check the Dashboard for booked appointments before retrying." 3 gündür gerek çağrı merkezi ile gerekse teknik ekiple bu hata özelinde iletişimdeyim.

Çözüm önerileri çerez temizletmekten öteye gidemiyor ve bu öneri 10 maildir aynı şekilde ilerliyor. En son önerileri aşağıdaki gibi: "Belirli aralıklarla sistemi kontrol etmenizi, tarayıcıyı (Chrome, Firefox…) değiştirmenizi, kullandığınız cihaz/cihazları değiştirmenizi, çerez temizliği yapmanızı ve gizli sekmeden siteye giriş yapmayı denemenizi öneririz. Buna ek olarak, sistemimize kayıtlı olmayan farklı telefon numarası ve farklı mail adresi kullanarak yeni bir kullanıcı hesabı açmayı deneyebilirsiniz." Yukarıda belirtmiş oldukları adımları defalarca denediğimi (Microsoft, Android, iOS, macos sistemli cihazlarımda defalarca denemeler yaptım, farklı tarayıcılar denedim, istenen çerez temizliklerini yaptım, yeni bir mail ile sistem aktivasyonu sağlayıp baştan süreci başlattım) belirtmeme rağmen hala aynı çözüm önerileri ile karşı karşıyayım. Sistem yoğunluğu problemin bir parçası olabilir.

Fakat ben bu problemleri yaşarken aynı zaman diliminde arkadaşım sadece bir denemede nasıl randevu alabiliyor? Demek ki sorunum kişisel ve soruna özel çözüm üretilmesi gerek. Ben 1 haftalık gezi için randevu aramıyorum. Ki öyle dahi olsa yine aynı özveri ile ilgilenilmesi gerekir.

Dünyanın yüzlerce yerinde bu ülkeye ancak VFS ile başvuru yapılabiliyor. Başka seçeneğim olsa onu deneyeceğim. Umarım bu kanaldan birilerine gerçekten sesimi duyurabilirim ve umarım yine çerez temizliği önerilmez.

13 Ağustos 2024 12:16

Hata aynı şekilde devam etmektedir. Ekteki ekran görüntüsünde bugün için deneme yaptığımı teyit edebilirsiniz. Bugün 5-6 kez deneme yaptım. Bunlar 2 farklı mail üzerinden, normal ve gizli sekmelerden, farklı VFS şubelerinden olacak şekilde denendi. Sonuç yine aynı.

13 Ağustos 2024 13:26 (Şikayetten 20 saat sonra)
13 Ağustos 2024 14:06

Merhaba, İlgili iletişim bilgilerini ilettiğiniz mail adresine gönderdim. Dönüşünüzü bekliyorum. İyi çalışmalar.

13 Ağustos 2024 15:02

Talebimi detaylı bir şekilde tekrardan aktarmış bulunmaktayım. Geri dönüşünüzü beklemekteyim.

14 Ağustos 2024 10:26

Cevap vermemenizin sebebi nedir acaba? Buraya eğlence olsun diye rahatsızlığımızı yazmıyoruz, çözüm üretilsin diye yazıyoruz. Ne çağrı merkezi, ne teknik ekip, ne ilettiğiniz customer care ekibi. Hiçbirinizin gerekli aksiyonu almak için uğraştığınızı düşünmüyorum. Randevu yoksa yok deyin, ona göre bekleyelim. Her gün sitenizin başında nöbet mi tutalım yani. İnsanların zamanını bu şekilde harcamaktan çekinin lütfen.

14 Ağustos 2024 15:17

Bugün çağrı merkeziyle 2 defa iletişime geçtim. Aynı şeyleri tekrar tekrar açıkladım. Çözüm üretmeye çalışan arkadaşlar da oldu haksızlık etmeyeyim. Fakat günün sonunda artık en kötü senaryoyu dile getirdiğimde sürekli deneyeceksiniz dendi. Nöbet mi tutacağım bilgisayar da sürekli diye sordum. Evet, sürekli deneme yapacaksınız, hatanızı sürekli mail atacaksınız dendi. Siz ve kurumunuz gerçekten kalitesiz iş yapıyorsunuz. Sürekli neden denediğimiz bana biri açıklasın? Randevu gözüküyor ve ödeme adımına geçemiyorum. Sitenizde oluşan teknik bir hata. Bu teknik hata giderileceğine neden bir randevuyu almak için defalarca deniyorum?

19 Ağustos 2024 11:08

Herkese merhabalar, VFS Global bu konuyla asla ilgilenmeyecek. Bu şikayeti açtığımdan beri sabah akşam kendileriyle iletişim kurmaya çalışıyorum. İletişim kurabileceğim her kanalı denedim, her önerilerini gerçekleştirdim. Ama o kadar umursamazlar ki, asla önemseyip konuyu araştırmıyorlar. Teknik ekipleri ise tam bir fail. Teknik konuda hiçbir vasfa sahip değiller. Onlara yardımcı olabilecek teknik ipuçları veriyorum belki yararı olur diye, bakın problem buradan kaynaklı diyorum. Bana saçma sapan öneriler ile geliyorlar. Benzer sorunları yaşayan herkese bu önerim, sürekli mail yoluyla ekiplerine bildirim yapmak, sürekli çağrı merkezini arayıp problemi aktarmak. Ben ek olarak konsolosluğa da problemi yazdım. Kontrol ederler mi emin değilim ama en azından aracı firma kaynaklı bir problemin var olduğunu o tarafa duyurabiliriz. Ben mailimde hangi amaçla vize almam gerektiğini ve bunun önemini, VFS ile çözemediğim problem ötürü randevu alamadığımı ve alamayacağımı, VFS'nin bu konudaki tutumunu aktardım. Sizde bu minvalde bir mail ile kendinizi açıklayabilirseniz bir ihtimal ilerleme kaydedebiliriz. İyi günler.

29 Ağustos 2024 19:48

Merhabalar, 29.08.2024 19:32 itibari ile uzun dönem vizeye randevu almış bulunuyorum. Şikayeti takip eden arkadaşları güncellemek adına yazıyorum. Nasıl çözüldüğüne dair hiçbir fikrim yok ama ayın başından beri bana saç yoldurtan bu sürecin bittiğine oldukça seviniyorum. Sorun yaşayan herkesin çözüm bulması dileği ile. Şeyma.

Yorumlar (11)

Şeyma

Merak etmeyin arkadaşlar hala aynı hata alınıyor. Ve VFS çözüm üretmemeye devam ediyor.

Nur

Selamlar, sorunu halledebildiniz mi?

Şeyma

Maalesef, en son pasaport numaramı alarak kontrol edeceklerini söylediler. Ne işe yarar bilmiyorum ama konsolosluğa bu problemi yazdım, sonuçta sadece bu aracı firmadan randevu alabiliyoruz, nasıl ilerlemeliyiz diye. Belçika tatildeydi 2 gün dönüş olmadı. Olur ise buradan güncellerim.

Arda

Şifre ve mail olayını bana da söylediler tabii ki sonuç alamadım. Sistemlerinde sıkıntı var ancak bunu kabul edip çözme niyetinde bile değiller.

Arda

Maillerde denediğim şeyleri, önceden söylediklerini detaylıca yazmama ve problemin çözülmediğini belirtmeme rağmen aynı şeyleri yazmaktan asla utanç duymuyorlar.

Arda

Ben iki haftadır randevu almaya çalışıyorum ve iki haftadır bu problemle ve müşteri hizmetleri ile uğraşıyorum. Gece attığım detaylı hata mailime verdikleri cevap da şu şekilde

vfs-global-belcika-randevu-asamasinda-hata-1.jpg
Şeyma

Az önce sadece büyük harf, küçük harf ve @ özel karakterli şifre alınıp, yeni mail aktivasyonu ile sürecin ilerletilebileceği söylendi. Sıfır mail alıp, dedikleri gibi bir şifre oluşturdum. Sonuç aynı. Ya sitenin şifresi ödeme adımını neden engellesin? Saçmalık.

Yasin

Şeyma ben 3 aydır deniyorum bu kadar rezil bir şey olamaz. Olası durumda lütfen bizi bilgilendirir misin

Şeyma

Tabii bilgilendiririm. Vallahi 3 ay bekleyecek de bir zamanım yok eminim kimsenin de yoktur. Bu saçmalığı düzeltmeleri lazım. Kimsenin keyfini bekleyecek değiliz. Dalga geçer gibi şimdi de VPN/AdBlocker kapalı şekilde deneyin demişler. Denediğimi söylemesem anlayacağım da, hala aynı önerileri yöneltiyorlar ya inanılır gibi değil.

Arda

Verdiğiniz maile de yazdık ne oldu? Çerez temizle, gizli sekme, farklı tarayıcı. Alternatifinizin olmamasının rahatlı bu maalesef. Günlerdir sinir harbi yaşatıyorsunuz.

Şeyma

Önerilerin hiçbir faydası yok dedikçe benzerleri ile geliniyor, şaka gibi. Artık çirkinleşmemek için kendimi zor tutuyorum. Siz ne kadar süredir bu hatayı alıyorsunuz?

08 Kasım 2024 17:10
VFS Global Randevu Sistemi Erişim Sorunu