Fransa Aile Birleşimi Vizesinde Uzayan Süreç ve Bebek Hasreti

Fransa Aile Birleşimi Vizesinde Uzayan Süreç ve Bebek Hasreti
04 Ekim 2024 01:59

İyi günler, kolay gelsin. Ben2 sene evlendim ve eşim Fransa'da yaşıyor. Fransa'nın ofii sine belgeleri vermiştik Eşimle birlikte 29/06/2022 tarihinde başvurumuzu yaptık ve Mart 2024'te Fransa ofii nin onayını aldık. Bütün evraklarımı hazırlayıp ve İstanbul ofii sağlık muayene oldum. 03/09/2024tarihinde Fransa aile birleşimi vizesine başvurdum ancak hala bir cevap alabilmiş değilim. Bir ay geçmesine rağmen. Kimse tarafından aranmadım ve ayrıca bir bebek sahibi oldum. Geçen sene Haziran'dan beri bebeğimi göremiyorum. Bir sonuç almak istiyorum ve bebeğimi görmeyi çok istiyorum. Lütfen en kısa sürede bana dönüş yapılmasını rica ediyorum.

07 Ekim 2024 09:11 (Şikayetten 3 gün sonra)

Yorumlar (15)

Merve

Abi ya valilik onayın kaç ay sürdü ev kontrolü olduktan sonra benim eşim 2 sene oldu gideli Fransa'ya oturum kartı var şimdi de bize istek yaptı offıden ben Türkiye de yaşıyorum eşim Fransa'da ocakta istek yaptı 15 de sora martın 14 eve bakmaya geldiler sonra nisanın 8 mail geldi dosyanız prefecturlükte diye abi kaç ay sürer en fazla yardımcı olursan sevinirim

Merve

Abi ev kontrolünden sonra mi yoksa mail geliyor bir dosyanız valiliğe gitmiştir diye ondan sonra mi abi yoksa ev kontrolünden sonra mi hesap etmem gerekiyor

Merve

En fazla kaç ay sürer abi

İyi akşamlar préfecture de bizim 5 ay sürmüştü sonra İstanbul'daki Ofii aradı beni saglık kontrolü için aynı günde de evraklarımı VFS globlale vermiştim bir ay sonra geldi vizem

Merve

Kaç ay sürdü vallik onayınız

Ayse

Merhaba, benim esimin de Fransa'da oturumu var ve biz Türkiye'de evlendik Fransa'da aile birleşimimiz onayladı ofii tarafından şimdiki süreçte vizeye nereden başvuracağımızı bilmiyoruz, VFS globalden mi elçilikten mi? Bir de İstanbul'daki ofii ye ne zaman muayene için gidiliyor acaba? Siz bu yollardan geçtiğiniz için sormak istedim

Merve

Ablam kaç ay sürdü ev kontrolünden sonra

Ayse

Evet ofii préfecture onay aldık ben 21/03 tarihinde ofii İstanbul'u aradım onlar ise bana, beklememi Ankara'nın beni vize için arayıp randevu vereceğini söyledi ama hiçbir yerde buna dair bir bilgi göremedim sanırım beni yanlış yönlendiriyorlar tam anlayamadım? Siz ofii préfectureden onay aldıktan sonrasındaki adımlar nasıl oldu tam olarak anlatır misiniz acaba?

İyi akşamlar Fransa'da prefectureden (valilikten) onay çıktı mı çıktıysa size İstanbul'un Ofii tarafından ararlar bir 2 hafta sonra sonra İstanbul Ofii sinden sonra vize globalden taksimdeki olanda başvurursunuz öyle bir süreç

Şüheda

Ofii muayenesinden ne kadar süre sonra vizeniz basıldı

1 ay sonra vizem çıkmıştı

Şüheda

Merhaba valilik onayın dan ne kadar süre sonra muayene için çağrıldınız acaba

10 gün sonra

Eda

Merhaba başvurunuza geri dönüş yapıldı mi?

Evet bir ay sonra vizem gelmişti

VFS Global Fransa Aile Birleşim Vizesi

22 Şubat 2024 17:38