Burcu sonuçtan hiç memnun değil

Vericom-pllc.co Kişisel Bilgilerim Tehlikede!

30 Ekim 2024 03:46

Bir haber programı sunucusu olan i*** k*** adlı kişinin bahsettiği Türk doğa platformu adlı haberi gördüm ve yatırım amaçlı kullanılan siteyi incelemek üzere haberde verilen link üzerinden siteyi ziyaret ettim. Ardından yabancı bir numara tarafından arandım ve Skype üzerinden iletişime geçtik.

Kendilerini onaylı bir platform olarak tanıttılar. Haber programı sunucusu bahsettiği için güvenilir olduğunu düşündüm ve site üzerinden bir form doldurdum. İlk olarak A**A*** adında bir kişi tarafından arandım ve Vericom-pllc.co Cüzdanım "wallet" olarak adlandırılan bir veri tabanlı uygulama üzerinden minimum 500 dolar ile yatırım hesabı açmam gerektiği belirtildi. Market ve Binance TR üzerinden hesap açılış işlemlerini tamamladım ve Ziraat Bankası üzerinden de 3 -4 parça olarak EFT ile parayı yatırdım.

Daha sonra yatırım danışmanının arayacağı söylendi ve m*** adında bir kişi tarafından arandım. Yatırım danışmanı olduğunu söyleyen kişiyle Skype üzerinden hem sesli hem de ekran paylaşımı yapmak suretiyle görüştük ve kurulumunu yaptığımız market programı üzerinden beraber alım işlemi yaptık. Bu kişiler yabancı bir numara üzerinden arayarak yurt dışı borsasında işlem yapılacağını ancak devlet tarafından onaylanan bir aracı firma olduklarını söylediler.

Bende inandım. Birkaç görüşme sonrasında isimlerinin yabancı olmasına rağmen akıcı Türkçeleri olması ve bakiyemi sürekli artırmam yönündeki baskıları nedeniyle kuşkuya kapıldım ve internet üzerinden biraz araştırma yaptım. Araştırmam sonucunda bu kişilerin söylediklerinin dışında hareket ettiğini, birçok insanı bu yöntemle yanıltıp mağdur ettiğini maalesef biraz geçte olsa öğrendim.

Hemen görüştüğüm kişilere hesabımın kapatılmasını ve yatırdığım 2000 doların iadesini istediğimi söyledim. Bana bu yönde hiçbir dönüş yapılmadığı gibi sistem üzerinden yaptığım para çekme talebimde onaylanmadı. Daha sonrasında ise sisteme giriş yapmamın engellenmiş olduğunu gördüm.

Ancak para konusundan daha önemli olduğunu düşündüğüm husus ise kişisel bilgilerimin söz konusu platformda kayıtlı olup, tarafımca silinememesi nedeniyle kimlik bilgilerimin ele geçirilmiş olmasıdır. Islak imzam ve iznim olmadan benim adıma yapacakları herhangi bir işlem halinde mesul değilim ve sorumluluk kabul etmiyorum.

Gerekli birim ve mercilere bilgi sunarım.

Vericom-pllc.co Yanıltmacası!

04 Mayıs 2024 18:46
Semra sonuçtan hiç memnun değil

05 Mart 2024 09:18

30 Nisan 2024 16:09
Vericom-pllc.co Islak İmzam Olmadan Herhangi Bir İşlemi Kabul Etmiyorum.
Vericom-pllc.co Islak İmzam Olmadan Herhangi Bir İşlemi Kabul Etmiyorum.

02 Mart 2024 01:50
Vericom-pllc.co/mobile/index.html Para Çekim İşlemi Yapılamaması
Asin sonuçtan hiç memnun değil

22 Mart 2024 16:18
Web J-Tag (webjtag.com) İnternet Üzerinden Yatırım Dolandırıcılığı Mağduriyeti