Kazım sonuçtan çok memnun

Tömer Online İngilizce Kursu Hayal Kırıklığı

Kazım
29 Kasım 2023 16:02

Şikayetimi, kursa gitmeden önce araştırma yapan insanları bilinçlendirmek amacıyla bırakıyorum ki mağdur olmasınlar. Kızılay TÖMER'de katıldığım online İngilizce kursunda, 'İngilizce öğretmeni' diye derse giren kişi, öğretmenlik yapacak düzeyde İngilizce bilmiyor. Soru soruyorum, üstelik konuyla ilgili bir soru, 'bilmiyorum, ders arasında bakayım' diyor, kitabın dışına çıkıyor.

Başka sorular getiriyor ve kendi getirdiği sorunun cevabını bile bilmiyor, cevap anahtarına bakıyor. Buna nasıl güvenip devam edeyim? Burası belediyenin ücretsiz kursu değil. YouTube'da böyle bir sürü hoca var, aç oradan izle daha iyi. Dersleri erken bitiriyor, ne ders saatine uyuyor ne de günlerine; sürekli bir bahane buluyor.

Artık o kadar lakayıt bir hale geldi ki, haber vermeye tenezzül etmiyor, gelmeyeceğini. Ders saati oluyor, gruptan birileri 'hocam bugün ders yok mu? ' diye yazıyor, o da zahmet edip 'yok' diyor. Sınav yapıyor, her zaman uygulanan sınavın dışına çıkıyor, kötü bir platformdan yapıyor, sistemde hata yaşıyorum. Çıkıyorum, benim sınavdan çıktığımdan haberi yok.

Sınavın başında geç kalan bir arkadaşımızı bekleyelim diyor, 'süre sıkıntısı yaşarsınız, zaman yetmez' diyor. Ben çıktıktan sonra diğerlerine 'süre sıkıntısı yok, rahat rahat çözün, bitiren göndersin' diyor.

Kamera açık ve hoca başında olması gerekirken, ben girmediğim için kalmam gerek ama beni sınavdan geçmiş gösteriyor. Benim haberim yok, şehir dışındayım. TÖMER'i iki gün üst üste arıyorum, telefonu kimse açmıyor.

Bunun üzerine mail atıyorum, 'telefonlara neden bakmıyorsunuz? ' diye, yine cevap yok. Ankara'ya dönene kadar başka öğretmen geliyor, bir ay ders yapıyor, sonunda bana 'geçmişsin, günün boşa gidiyor' diyor. Çiftlik gibi bir yer, kimsenin kimseden haberi yok. Şikayetim üzerine avukatlarının savunması özetle, 'TÖMER tüm sorumluluklarını yerine getirmiş ve şikayet haksız ve hukuka dayanmıyor.' Yani ona göre yalan söylüyorum. 'Öğretmen bana mesajla bildirmiş.' Bana bildirmedi velev ki öyle, sizin sormanız gereken 'Sen sınava girmeyen birini nasıl geçirirsin? ' diye sormanız gerek.

Diğer güvendikleri husus, bir öğrenciye sormuşlar, hoca telafi yapmış. Kelime oyunu yapınca kurtaramazsınız, o kadar kolay değil. 'Neyin telafisi? Sen benim özel dersim var deyip dersi bir buçuk saat erken bitireceksin, sonra telafi edeceksin.' Öyle bir dünya yok, bütün kayıtlar elimde, mahkemede görüşürüz.

Just English Ücret İadesi Yapılamaması

11 Kasım 2023 17:10
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

TÖMER Ankara Üniversitesi Online Dil Eğitimi (Arapça)

Ahmet
17 Mart 2024 15:49

Active English Vaat Ettiği Hiçbir Şeyi Yapmadı, İade De Yapmıyor!

11 Kasım 2023 14:12

Kurs Kayıt Sürecinde İletişim Ve İade Sorunları

11 Aralık 2024 16:16
Meryem sonuçtan hiç memnun değil

28 Şubat 2024 16:17