Terma City Otel Terma City Aidat.

28 Temmuz 2023 22:57

14.04.2023 şikayetim Yalova Terma city ' de sahibi olduğum devremülkün 2023 yılına ait istenen yıllık aidat bedeli üzerinedir. Satış sözleşmesinin "madde-3 hisseli gayrimenkul işletme projesi" başlığı altında aidat artışlarının yıllık tefe+TÜFE/2 oranında yapılacağı ifade edilmektedir. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte ocak ayı 2023 artış oranı belli oldu. Bu kira olur ya da devremülk yıldatı olur, fark etmez oran aynıdır. Tuik tarafından açıklanan rakamlara göre enflasyon aralıkta yüzde 13,58 artarken yıllık bazda yüzde 36,08 oldu. Ocak kira artış oranı ile mal sahipleri kiracısına yasal olarak en fazla yüzde 19,60 oranında zam yapabilecek.

Kira sözleşmesinin dolduğu tarihi takip eden ayın açıklanan 12 aylık TÜFE ortalaması alınarak netleşen artış oranı üzerinde artış yapılmalıdır. Bu orandan daha fazlasından artış yapılamaz. 2022 dönemi aidat bedeli 2+ 1 için 2022 yıldatı 1200TL iken 2023yılı için 4.900TL yıldat istenmektedir. 2022 yılında tefe TÜFE'ye göre artış olmuştu. Bu artışın detayları hakkında bir bilgilendirme de yapılmamaktadır.

Daha yetkili birinin telefonunu isteyince bu konuda biz yetkiliyiz üst makamların telefonunu veremeyiz demektedir. Maşallah Terma City ' de elini sallasan müdüre denk gelmektedir. Bu konuda devre mülk sahiplerinin mağdur edilmeyeceği bir şekilde aidat bedellerinde uygun artışların şeffaf bir bilgilendirmeye dayalı olarak yapılmasını, bu seneki artışın yasal artış oranında düzeltilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim. Yoksa gerekli yerlere başvurup hakkımı arayacağım. Bu konuyla ilgili dilekçem olarak kabul edilmesini ve gereğinin yapılmasını rica ederim. Bu konunun ilgilenileceğini ümit ediyorum.

profile profile profile

Mahmut
Mahmut

Selam Murat bey, bende aynı sorunla karşı karşıyayım 2022 yılı 15 günlük 2+1 kişilik devre tatil aidatı 2460₺ iken 2023 yılı aidatı 9800₺ isteniyor. Ne hikmetse aidat alacağı için ararlar biz cevap veririz, ama rezervasyon için biz aradık mı cevap yok bol bol müzikle bıktırma operasyonu

14 Temmuz 2023 12:12
Zeki sonuçtan hiç memnun değil

04 Temmuz 2023 20:07
Terma City Otel Yıllık Fahiş Aidat İstenmesi