Nazlı sonuçtan hiç memnun değil

29 Haziran 2024 21:22

Bauhaus mağazasında kalmamış olan bir bahçe mobilyası takımını mecburen online sipariş ettik. Online alışverişin dezavantajı montajı sizin yapmanız. Bu bizim için sorun değil; eşimin de benim de elimizden iş geliyor, her türlü ekipmanımız da var. Ancak parçalarda üretim ve kalite sorunu varsa, işte bunu ispatlamanız imkansız. Başımıza gelen de bu oldu. Ürün, Terazzi Garden Concept diye bir firmanın ürünüymüş. Bauhaus'ta satılıyor olması tek güvencemiz. Ancak ürünleri açtıkça mobilyanın bahçede değil ancak kapalı verandada kullanılabilir olduğunu fark ettik: Alüminyum kısımlarda boya ve kaynak çok kötü. Yer yer çizikler, soyulmalar, atmalar var. Teneke kıvamı bir kalınlık söz konusu. Koltuk kollarının hazır somunlu deliklerinden biri yanlış konumlandırılmış. İki delik idare eder dedik, sabit somunlar alüminyum kasadan çıktı. Takımın montaj aparatları içinde kendi gönderdikleri allen anahtar, alüminyum kasayı somunundan ayırabilecek güçte! Kol kısmı monte edilemez hale geldi. Bir anda saplama cıvata ve somun alıp uçtan uca delmek zorunda kaldık. Kolçaklardan birinin ahşabı diğerlerinden 8 cm içeride, alttan metali çıkmış, insanın bileğini kesiyor. Vidalı olduğunu varsayarak, ek vidalama ile doğru yerleştirebilir miyim diye bakarken, ahşap yüzey elimde kaldı. Vida yok. Ahşapları tutkallamışlar! Bahçe mobilyasında! Su ve güneşe maruz kalacağı net olan mobilyada! Kullanılan ahşabın tabii ki tik olmasını beklemiyorum ama bunlar resmen portakal kasası çıtasından imal edilmiş. Masa altı iç destek, ahşap vidası ile değil tutkal ve başsız (tuval) çivisi ile 'sabitlenmiş'. Masa ayakları da alüminyum çerçeveye değil bu kalitesiz ağaca vidalanmak zorunda. Dahası, o kadar kötü bir vernikle boyanmış ki gelen naylonlar turunculaşmış. Kıymıklı yüzey ele geliyor. Buraları da yat verniği ile elden geçirdim. Normalde çok keyif aldığımız montaj sürecinin her aşamasında çok zorlandık. Bu denli büyük, paketlemesi sorunlu ve hatanın bizde değil üreticide olduğunun kanıtlanması zor olan üründe iade ile uğraşmayı göze alamadık. Tüm aksaklıkları şimdilik kendi beceri ve imkanlarımızla bertaraf ettik. Ama paramıza, zamanımıza ve emeğimize de yazık. Kalite kontrol kavramının olmadığı, onuncu sınıf bir firma. Bauhaus'a da ayrıca kızgınım, böyle bir firmanın malına neden tamah ediyorsunuz... Seti biraz adam ettikten sonra fotoğraf çekme fırsatım oldu. Boyalı ambalaj poşetleri, tutkallı metal kol. Eksik kaldı.

Lido Mobilyadan Mobilya Almak Pişmanlıktır

27 Ocak 2024 08:35

23 Mayıs 2024 17:20
Kuşadası Mona Garden Enzo Garden Kalitesizliği
Mehtap sonuçtan hiç memnun değil

Renazzo Mobilya: Hayal Kırıklığı Ve Kötü Hizmet!

04 Kasım 2024 11:12

Neon Mobilya (Kayseri) Nakliye, Parça, İlgi Sıfır