10 Temmuz 2024 17:27

Teol dil okulları büyük bir pişmanlık, kurum eğitimi ile ilgili verdiği hiçbir sözünü tutmamıştır. 2021 yılında teol dil okulları Bursa FSM şubesine kayıt yaptırdım. Kendileri sürekli eksik bilgi verdiklerinden eğitim sürecim boyunca sorun yaşadım. Kayıt olurken sormama rağmen ücretsiz İspanya eğitimi olmadığını sadece İngilizce için olduğunu söylemediler ve dört kur ispanyolca eğitimi satın aldıktan sonra öğrendim. Hoca derslerin yarısını erken bitiriyordu. Parasını saatlik olarak verdiğim derslerin çok fazla eksik saati vardı. Eğitimin sekiz ay süreceği söylendi ve bir buçuk yıl sürdü. Hayatımda geçirdiğim en saçma en kötü eğitim süreciydi. Her bir kura geçiş dönemimde uzun süre bekledim sekreter gelecek kitapları sipariş etmeyi unutuyormuş. Vize sürecinde belgelerim eksik diye 3 kez İstanbul'a gittim. Okuldan eksik belgem vardı ve G***** h. b* belge olmadan başvuruya gidebilirsin sorun olmaz herhalde dedi. İlk gidişimde işveren izin mektubum türkçeydi ve geçersizdi. Uyarılmadım sadece niyet mektubunu İngilizce'ye çevirmişti G***** h. 2. Gidişimde işten yeni ayrılmıştım hesabımdaki euro dışında annemin veya babamın hesabında da 1000-1500euro olması gerektiğini vize memuru söyledi. 3. Randevuyu verip yardımcı oldular ve belgelerimi teslim ettim. Vize sonucu seyahatiniz için yeterli sebep sunulmamıştır şeklinde red geldi. G***** h*kurumdan kaynaklı bir sebep olmadığını söyledi ve yaklaşık 6 aydır vize randevusu bile alamadım. Bir buçuk yıl süren kötü bir eğitim, bir yıl öncesinde İspanya okulu için ödemesini yapıp bir yıldır gidemememden ötürü iade talep ettik. G**** h. Ve okul müdürü C*** b. İspanyadaki eğitimi anlatırken her şeyi euro üzerinden hesaplamıştı. Euro arttıkça ödeyeceğim ücretin artacağı söylenmişti. Ücreti ayın son günü olduğundan sonraki ay zam gelir vs diye o gün ödememizi söylediler. O gün pazar günü olduğundan elimizdeki tl yi euro'ya çeviremediğimizi söyledik. C*** b*tl yi getirin euro üzerinden hesaplayabiliriz dedi. Makbuz da tl üzerinden kesildi. Bir yıl öncesinde euro olarak ödediğimiz eğitim ücretinin iadesini tl olarak alacağız. Bir yılda euro tl karşısında kazandığı değer ile arada bayağı fark vardı. Bize ödemeyi alırken hiçbir şekilde vizenin uzun bir süre çıkmama durumunda euro olarak hesaplanan eğitimin iadesinin tl olarak ödeneceği söylenmedi. Bilmiyorduk, onlarda bunu fırsata çevirdi. Onlara her problem yaşadığımda gidip kibarca söyledim ama hiçbir zaman çözüm odaklı değildiler. Sadece lafı geçiştirip, bizi kandırıyorlardı.

09 Temmuz 2024 19:10

16 Temmuz 2024 19:08
Teol Dil Okulları'nda Yaşanan Mağduriyet Ve Eksik Bilgilendirme
Meryem sonuçtan hiç memnun değil

20 Eylül 2023 19:39

Teol Dil Okulları Büyük Pişmanlık, Paramızı Geri Alamıyoruz