Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Teleperformance KVKK İhlalinden Doğan Sorunlar

02 Şubat 2024 20:11

0212 3****9 35 numaradan arama yapıldı. Arama yapan çalışan (metis) teleperformans çağrı merkezinden british Amerikan tobacco (bat) firması adına sigara anketi için aradığını iletti. Kendisine numaramı nereden buldunuz diye sorduğumda marketiniz paylaşmış olabilir denildi. Sigara kullanmadığımı ve arama onayımın olmadığını belirterek görüşmeyi sonlandırdım. Konunun doğruluğunu anlamak için marketimle iletişime geçtim. Marketim konunun doğruluğunu kabul edip evet bat firmasının saha çalışanları numara topluyor numara başına prim kazanıyor. Bizler de numara başına puan ve hediye kazanıyoruz diye numaramı onayım ve bilgimin dışında paylaştığını doğruladı. Marketime kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında yaptığının suç olduğunu belirttim. Sonra kendisini savcılığa şikayette bulundum.
Bu süreci yaşamak can sıkıcı bir durum. Bat firmasınada aynı konuyu ilettim yetkili kişilerden acil olarak dönüş oldu konunun önemine istinaden araştırma yapacaklarını ve geri dönüş yapacaklarını ilettiler.
Aynı hassasiyeti teleperformans yetkililerinden de acil olarak beklemekteyim. Sigaranın anketi hediyesi teşviki olmaz yasal olmayan eylem. Numara toplamanız arama yapmanız ve KVKK ihlali hk acil dönüş beklemekteyim. Geri dönüş yapılmadığı takdirde ağırlaştırılmış bir biçimde her iki firma hakkında suç ve cezai işlem yaptırımları için gerekli resmi kanallara da başvuruda bulunacağımın bilinmesini de isterim.

Rukiye sonuçtan hiç memnun değil

Rukiye
13 Mayıs 01:11
Esra sonuçtan hiç memnun değil

Teleperformance Yanıltıcı İş Teklifi Ve İletişim Sorunu

14 Ağustos 2024 01:22