Telegram Yatırım Danışmanlığı Yanıltmacası Ve Kaybedilen Güven

Telegram Yatırım Danışmanlığı Yanıltmacası Ve Kaybedilen Güven
Metehan
14 Kasım 2024 03:41

Telegram üzerinden borsa ve global borsa piyasalarında analiz grupları sözde danışmanlık ve yatırım uzmanları tarafından işlem açmaya başladım. Bilinen bir yatırım firmasının adını kullanıyorlar. Telegram grupları ve o grupta olan kişiler ile birlikte insanları yanıltıp paralarını yatırıyorlar. Kopyaladıkları yatırım sayfasını yazılım aracılığı ile erişip yönetiyorlar.

Ben de bu şirketin kurbanlarından oldum. Verilen işlemler ilk başta tutuyor fakat tutuyormuş gibi gösteriyorlar. Sonra ters işlem açtırıyorlar, ardından sözde şirket tarafından yatırım uzmanı tayin edip hesap yönetimini onunla yapmamı söylediler. Bu kişi de kendisi para eklemem şartıyla hesabı zarardan kurtarıp hafifleteceğini ve bunun hesabı ve portföyü rahatlatacağını söyledi. Hesaptaki işlemler zararda olduğu için ve çekim yapamayacağım için kabul etmek zorunda kaldım.

Verdikleri IBAN ve şirket hesabına parayı gönderdikten sonra Bonus tanımladıklarını söylediler. Yaklaşık 7 gün hesapta absürt bir şey olmadı, işlemler o sırada yükselip düşüş yaşadı fakat dün gece, o gecenin sabahında benden ekleme yapmam için istedikleri paranın tamamını swap olarak işlemlerin çektiğini fark ettim. Bunun nedenini sorduğumda ise işlemler gece açık kaldığı için o yüzden swap çekildiğini beyan ettiler. Bunun da geri dönüşümünün ise sisteme 2500 dolar daha ekleme yapıp bankayla konuşacaklarını ve 1040 dolarlık swap iadesi alacağımı söylediler.

O anda yanıltıldığımı anladım, kendilerinden lisans istedim ama sahte SPK lisansları olduğunu düşünüyorum. O yüzden sizden ricam, bu tarz olaylar başkalarının da başına gelmiş, çok benzerleri var. Nasıl bir yol izleyebiliriz? Bunların IBAN ve şirket isimleri mevcut, internet sayfaları ve platformlar mevcut. Artık gerçek doğru bilmiyorum. İsim, soy isimleri hepsi mevcuttur. Şikayetçiyim.

profile profile profile

Kardelen
Kardelen

Merhabalar maalesef bugün aynısı annemin başına geldi bir gelişme yaşandı mı nasıl bir yol izlediniz iletişime geçebilir miyiz

Dilek
Dilek

İsmini de yazsaydınız keşke hangisi acaba bu dediğiniz şirket

Ünsal
Ünsal

Öncelikle geçmiş olsun kardeşim... Aynı şekilde benim başımada geldi... Nasıl bir yol izleyebiliriz acaba?

Telegram Grubunda Yaşadığım Finansal Mağduriyet

11 Eylül 2024 13:40
Ali sonuçtan hiç memnun değil

Telegram Yatırım Danışmanlığı Şirketindeki Sorunlar Ve Müşteri Şikayetleri

08 Mayıs 2024 14:01
Telegram Yatırım Danışmanlığı Şirketindeki Sorunlar Ve Müşteri Şikayetleri
Pınar sonuçtan hiç memnun değil

Pınar
13 Mart 2024 21:34