Telegram Part-Time İş Teklifi

Muhammed
06 Temmuz 2024 16:46

Telegram'dan rastgele bir kişi bana 'Merhaba' yazmış. Kendisine 'Merhaba' dedikten sonra bana bir mesaj gönderdi. Kendisinin adını M... olarak belirtti. Ardından İstanbul'da bir dijital pazarlama şirketinde çalıştığını söyledi. YouTube kanallarına abone olarak 500-3000 arası bir para kazanabileceğimi belirtti. Ardından nasıl olduğunu anlamam için bir örnek vereceğini ve bunun sonucunda 100 TL ödeyeceklerini söyledi. Benden 'Joyous Travel' adlı kendi kanalı olduğunu iddia ettiği YouTube kanalına abone olmamı istedi. Abone olduktan sonra benden bir ekran görüntüsü istedi. Ondan sonra yaşımı ve Türk banka kartımın olup olmadığını sordu. Bana bir ödül kodu verdi. Bunu R... Z... adlı Telegram kullanıcısına (resepsiyonist) atmamı söyledi ve ayrıca onun da ekran görüntüsünü istedi. Resepsiyonist benden meslek, yaş, cinsiyet ve isim hakkında bilgiler istedi. Gerçek bir kişinin bilgilerini vermedim. Katılmam için bir grup gönderdiler ve katıldıktan sonra ad-soyad, bankanın tam adı, hesap numarası istendi. Bilgileri verdim. Yaklaşık 1 dakika geçmeden Papara'dan bildirim geldi. Açtığımda bana 100 TL havale edildiğini gördüm. Ayrıca belirtmek isterim ki 06/07/2024 tarihi itibariyle tarafıma açılabilecek her türlü hesap ve işlemden muaf olmak istiyorum. Burada vermiş olduğum bilgilerin kullanılarak yapılacak olan banka hesabı, banka kredisi, abonelik, adıma açılmış şirket, arsa, çek, senet, yasal olmayan bahis oyunları veya yasa dışı herhangi bir işlemin, kimlik bilgilerim, onayım ve ıslak imzam olmadan gerçekleştirilmiş veya yapılacak herhangi bir işlemden yasal olarak hiçbir sorumluluğu kabul etmediğimi bildirmek isterim. Bu şikayetimle resmi olarak bilgilendirme yapıyor ve gereğinin ilgili kurumlarca yapılmasını talep ediyorum. 06/07/2024 tarihinden itibaren ıslak imzam olmadan adıma yapılacak hiçbir resmi işlemi, başvuruyu, adıma açılacak hiçbir hesabı kabul etmiyorum. Onayım yoktur.

Kaan

Resepsiyonist bilgilerini atarmışım