Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Ted Trabzon Kolejinin Tutumu!

21 Mart 2024 20:34

Geçen yıl çıkan yasa ve kanun değişiklikleriyle getirilen vergi düzenlemesiyle birlikte mal ve hizmetlerin KDV oranındaki artış, Ted Trabzon Koleji adlı eğitim kurumu tarafından erken kayıt yaptıran velilere de yansıtılan özel okullar arasında yer alıyor. Eğitim, yemek ve servis ücretleri için geriye dönük yüzde 2'lik KDV farkını talep ediyorlar. Ted Trabzon Koleji, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında erken kayıt yaptıran veliler üzerinde baskı kurarak, KDV farkını yatırmazlarsa 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde öğrencilere kayıt yapmayacaklarını belirterek velileri psikolojik baskı altına alıyor. Bu konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, 'Biz sizden peşin ödeme alıyoruz fakat bu ödemeyi alınca hemen faturalandırmadığımız için bu, kesin kayıt değil, sadece ön kayıt olarak geçerli oluyor.' dediler. Velilerin yıllık eğitim-öğretim tahsilatlarını peşin yapmalarına rağmen, kurumun yapılan ödemenin faturalandırılmasını aylık yaparak bir yol izlediği ortaya çıktı. Türkiye'nin eğitim ve öğretim hayatındaki mihenk taşı olan Türk Eğitim Derneği'nin Trabzon'daki eğitim kampüsünde bu tutum ve davranışlar bu kuruma hiç yakışmıyor.

Faruk sonuçtan hiç memnun değil

Sınav Eğitim Kurumları Geçmiş KDV Farkını Almadan Kayıt Yenilemiyorlar

03 Şubat 2024 13:38
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Sınav Eğitim Kurumları Okul Ücreti İle İlgili Sorun

03 Ekim 2023 17:58
Mesut sonuçtan hiç memnun değil

Sınav Eğitim Kurumları Haksız KDV Fark Ücreti

18 Aralık 2023 00:14
Çiğdem sonuçtan hiç memnun değil

23 Eylül 2023 00:42

Okul Ücretine Resmi Zam Oranının Çok Üzerinde Artış Talebi