Bedirhan sonuçtan hiç memnun değil

Sur Yapı Borcunu Ödediğim Dairenin Bitmiş Olmasına Rağmen Tarafıma T

05 Nisan 2024 13:35

2019 yılında Sur Yapı'dan daire satın aldım ve dairenin 2020 yılında teslim edilmesi gerekiyordu. Ancak borcumun tamamını 2022 yılında kapattım ve tapu tescili için de dava açtım. Turkuaz Sitesi'nde M Blok'taki dairem bitmiş olmasına rağmen, anahtar hala tarafıma teslim edilmedi. Ayrıca tarafımdan dört aylık aidat talep ediliyor. Ne yazık ki mahkemelerde süreç uzun sürüyor ve dairemi teslim alamadığım için 20.000 TL kira ödemek zorunda kaldım. Benzer birçok dava örneği olduğu için davayı kazanacağım konusunda eminim; fakat ileride kira tazminatı talep etme hakkımı saklı tutuyorum. Sur Yapı, bu durumla hem kendine hem de bana zarar veriyor. Satış için her türlü ulaşım mevcutken, çözüm için kimse bulunmuyor. Bu konuyla ilgili avukatım aracılığıyla hem avukatlarına hem de satış ofisine taleplerde bulundum ancak hiçbir sonuç alamadım. Dört yıllık mağduriyetim devam ediyor. Mahkeme süreci devam ederken en azından dairemin anahtarının tarafıma verilmesi, böylece kira giderinden kurtulmam ve ileride Sur Yapı'dan kira talep etmeyeceğim garantisiyle her iki tarafın zararının asgariye indirilmesi mümkün olacaktır. Bu kadar basit bir çözümü dahi umursamayan ve uzlaşmayan yetkililerin görevlerini layıkıyla yerine getirmediklerini düşünüyorum.

11 Temmuz 2024 10:52

2019 yılında Sur Yapı'dan daire satın aldım ve dairenin 2020 yılında teslim edilmesi gerekiyordu. Ancak borcumun tamamını 2022 yılında kapattım ve tapu tescili için de dava açtım. Turkuaz Sitesi'nde m Blok'taki dairem bitmiş olmasına rağmen, anahtar hala tarafıma teslim edilmedi. Ayrıca tarafımdan dört aylık aidat talep ediliyor. Ne yazık ki mahkemelerde süreç uzun sürüyor ve dairemi teslim alamadığım için 20.000 TL kira ödemek zorunda kaldım. Benzer birçok dava örneği olduğu için davayı kazanacağım konusunda eminim; fakat ileride kira tazminatı talep etme hakkımı saklı tutuyorum. Sur Yapı, bu durumla hem kendine hem de bana zarar veriyor. Satış için her türlü ulaşım mevcutken, çözüm için kimse bulunmuyor. Bu konuyla ilgili avukatım aracılığıyla hem avukatlarına hem de satış ofisine taleplerde bulundum ancak hiçbir sonuç alamadım. Dört yıllık mağduriyetim devam ediyor. Mahkeme süreci devam ederken en azından dairemin anahtarının tarafıma verilmesi, böylece kira giderinden kurtulmam ve ileride Sur Yapı'dan kira talep etmeyeceğim garantisiyle her iki tarafın zararının asgariye indirilmesi mümkün olacaktır. Bu kadar basit bir çözümü dahi umursamayan ve uzlaşmayan yetkililerin görevlerini layıkıyla yerine getirmediklerini düşünüyorum. Nihayetin gecen bu süreçte kıra ödemeye devam ediyorum işin sonunda en az benim kadar sur yapıda zarar görecektir

profile profile

Fatih
Fatih

İbranameyi imzalamadan anahtar teslim etmiyor mu? Dava açıp da ( davası devam eden) imza atarak evini teslim alanlar var. Sizin durumunuz nedir?

Bedirhan

Maalesef gecikme olduğunu iler sürerek sözleşme feshi olmuş diyorlar ancak tarafımıza ulasan böyle bir ihtarname yok bizde daha açtık halen sürüyor

Rıdvan sonuçtan hiç memnun değil

Daire Teslimi Gecikti, Bilgilendirme Ve Kira Ödemesi Yapılmıyor

Rıdvan