Sur Yapı Antalya Projesinde Teslimat Gecikmesi Ve Mağduriyet

11 Aralık 2024 15:05

Sur Yapı Antalya Turkuaz projesinden 2021 yılında almış olduğumuz dairemiz, opsiyonlu hali ile 2023 Haziran ayında anahtar teslim olarak tamamlanması gerekirken, bugün itibariyle dairemize ait bloğun temeli bile atılmamış durumdadır. Aldığımız daire bitiş taahhütüne göre yaptığımız taşınma, çocuklarımızın okul değişikliği, üniversite hazırlık süreçleri planlamamız tamamen engellenmiştir. Bu süre boyunca İstanbul Avcılar semtinde yaklaşık 2 senedir yüksek bedeller ile kirada oturmak zorunda kaldığımızı ve sürecin halen belirsiz olduğunu bildirmek isterim.

Sur Yapı'dan kira maliyetimizin tamamını toplu olarak, devam eden süreçte de oluşacak maliyeti karşılaması yönünde talebim bulunmaktadır. İki çocuğumla birlikte yaşadığım bu mağduriyetin hemen sonlandırılmasını acilen talep ediyorum. Bu konuda herhangi bir aksiyon olmaması durumunda tüm hukuki, yasal haklarıma da başvuracağımı belirtmek isterim.

Türkiye'nin en büyük ve köklü inşaat firmalarından biri olduğuna güvenerek girdiğimiz bu yolda bize yaşatılan bu mağduriyet hem maddi hem de manevi olarak ailemize çok büyük zarar vermektedir.

Konu ile ilgili acilen geri dönüş beklemekteyim.

Yorumlar (5)

Onur
Onur

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Hangi bloktan ev almıştınız? Ben de 2022 yılında Turkuaz Etap e bloktan daire almıştım. Söylediğiniz gibi daha binanın temeli atılmadı. Satış vaadi sözleşmesindeki 3 yıllık teslim süresi de doldu. Bu kadar gecikmeye rağmen halen reklam yapıp satış yapabilmesi de Türkiye'ye özgü bir durumdur. Dava süreci başlattınız mı? Ben de hukuki süreci başlatmayı düşünüyorum. Bununla ilgili gelişmeleri takip edebileceğimiz toplu olarak bilgilerin paylaşıdığı bir sosyal grup var mı? Benzer mağduriyet yaşayan insanların deneyimlerini ve bilgilerini paylaşacağı platformların olması ortak hareket etmek için de iyi olacaktır.

Pelin
Pelin

Onur Bey merhaba, maalesef sizin yaşadığınız problemi yaşayan bir çok müvekkilimiz mevcut, hukuki süreçlerini başlattık ve devam ediyor. Mağduriyetinizin karşılanabilmesi için hukuki yola başvurmanızı tavsiye ederim. Eğer *******@gmail.com adresine mail atarsanız iletişime geçerek Antalya da bulunan ofisimde detaylı görüşerek hukuki, destekte bulunabilirim. Şimdiden geçmiş olsun, iyi günler

Fatih

Ali bey Allah'ın sevgili kuluymuşsunuz ki dükkanımızı almışsınız:) biz 4 yıldır daireyi almak için bekliyoruz. 5.6. Yıldır bekleyenler var... Sonraki süreçte de tapu almak için bekleyeceğiz... Evleri teslim alanlar 2 yıldır tapu almak için bekliyor... Biz hukuki süreci yürütüyoruz yolumuz belli... Tercih sizin...

Fatih

Onlarca yüzlerce arkadaşımız gibi biz de Turkuaz e blok mağduruyuz... Biz de dava açtık Hukuki süreci yürütüyoruz... İletişime geçmek isterseniz... Deneyimlerimizi paylaşırız

Ali
Ali

Fatih bey selam sur cadde dükkan aldım ilk alanlardanım fakat tapu alamadım ne tavsiye edersiniz?

Sur Yapı Antalya Şikayeti

07 Eylül 2025 14:15
Rıdvan sonuçtan hiç memnun değil

Daire Teslimi Gecikti, Bilgilendirme Ve Kira Ödemesi Yapılmıyor

Rıdvan