Seyahat 53 İle Ankara Hareketli Büyük Balkan Turu

09 Ağustos 2023 20:33

Seyahat 53 ile Ankara hareketli büyük balkan (9 günde 9 ülke) turuna katıldık. Kızım ile beraber kurumsal firma diye bildiğimiz seyahat 53 ile 28 Temmuz - 5 Ağustos 2023 tarihli 9 günde 9 ülke olan balkan turuna katıldık. Durum hiç de planladığımız gibi olmadı, tam bir hüsrandı. Ankara'ya sağlam geldiğimize dua ettik. Ancak yine de yaşadığımız hayal kırıklığını ve nedenlerini açıklama ihtiyacı hissettik. Sırasıyla Ankara hareketli büyük balkan turuna Ankara milli kütüphane önünde koltukları küçük ve konforlu olmayan bir minibüs ile İstanbul Kadıköy'e götürüldük. Sözleşmede lüks otobüslerle ulaşım denmiş ancak bırakın lüksü, okul servis araçları niteliğinde olan koltuklar rahatsız ediciydi. İkinci olarak, sözleşmede profesyonel rehber hizmeti verileceği vadedilmişti.
Ancak ilk gezi noktamız Yunanistan Selanik'te Atatürk'ün evini yüksek sıcaklıkta Selanik sokaklarında insanlara sorarak ve yürüyerek bulmaya çalıştık. Daha sonra sahil meydanına ulaşmak için rehber ile birlikte sahil yolunu aradık. Rehber bir kısmı kaybetti ve bulduktan sonra yaşanan tartışmaları burada anlatamam. Kısacası rehber profesyonel değildi, yolları bilmiyordu ve gerekli donanım ve ekipmana sahip değildi (bayrak vb.). Seyahat 53 ile katıldığımız tur, v*** t****, j****tur, b***tur, c**** travel ve m*** tur gibi firmalardan oluşuyormuş. J*** tur ile katılanların girişimiyle ilk rehber değiştirildi.

İkinci gelen rehber ise dil bilen ve sınır kapılarında iletişim sağlayacak kişiydi. Ancak gezilecek yerlerle ilgili bilgiye ve planlamaya sahip değildi. Otobüste internet olmadığı için gezdiğimiz yerlerle ilgili bilgiyi kendimiz sağlayamadık. Otobüste boş boş oturduk. Bazı yerlerde yerel rehberler ile kısa ve hızlı bir şekilde bilgi almaya çalıştık. Şoförler yolu karıştırdılar ve üç gece otele gece 12 gibi ulaşabildik. Akşam yemeği yerine otelde ekmek arası kaşar artı salam vb. Verildi.

Kızım ile beraber 998 euro tur ücreti + 26 euro sağlık sigortası + 300 TL harç ödeyerek büyük hayallerle gittiğimiz büyük balkan turundan tam bir hüsran ile döndük. Seyahat 53'e güvenmek mi suçumuzdu? Yaşadığım zaman ve para kaybı için seyahat 53'ün nasıl bir çözüm üreteceğini göreceğiz. Diğer grup arkadaşlarımız da şikayetlerini ilgili yerlere iletiyorlar. Hakkımızı arayacağız.

19 Ağustos 2023 13:11 (Şikayetten 9 gün sonra)

Yamaç Tur İle Balkan Turu Eziyeti

01 Ağustos 2023 23:10