Klinkshop sonucu yetersiz buldu

Sarfnet Bilgisayar Müşteri İle İletişimi Çok Kaba

Sarfnet Bilgisayar Müşteri İle İletişimi Çok Kaba
31 Mayıs 2024 12:17

Almış olduğum ürün bilgisayarımla uyum sağlamadı. Bulabildiğim ilk fırsat olan 14 gün sonra iade için gittim. Ürünün arızalı olmadığını, sadece işime yaramadığını dürüstçe belirttim ancak satıcının iletişimi çok kabaydı. Siz yanlış biliyorsunuz, tüketici olarak iade hakkınız yok, o zaman her şeyi alıp alıp iade edelim yok öyle bir dünya şeklinde aşağılama içeren yanıtlar aldım. Tamam değiştir dediğim halde susmadı bir türlü. Ben de ürünü ona bırakıp para iadesi ve değişim de yapmadan çıktım.
Daha sonra Google şikayetlerini incelediğimde, eleştiri yapan müşterilerine verdiği alaycı cevaplardan, nasıl bir satıcı ile karşılaştığımı anladım. Ben maddi veya manevi bir şey talep etmiyorum. Alışveriş edeceklerin dikkat etmesi yeterli. Daha sonra üşenmedim, Ekteki Tüketici Hakları bilgilendirmesini kendisine götürdüm.

31 Mayıs 2024 12:47 (Şikayetten 29 dakika sonra)
11 Haziran 2024 12:25

Tabii okuduğumuzu anlamamız da gerekiyor. Şikayet konusu, satıcının cevap verdiği şekliyle ''iade almak'' değildi. Ben zaten ürünü de parayı da gözden daha o gün çıkartıp, parasını vermiş olduğum ürünü firmada bıraktım. Şikayet başlığına bakarsanız ''Müşteri İle İletişimi Çok Kaba'' yazıyor ve talepleriniz kısmındaysa ''Özür bekleniyor'' şeklinde belirtilmişti. Hata bende oldu. Dürüstçe, ''benim bilgisayarımla uyum sağlamadı'' dedim. Keşke iyice çalışıp giderek, firmanın reddedemeyeceği bir yalan uydursaydım. Google dan araştırdığımda ''kabalık'' konusunda yalnız olmadığımı da anladım. Ekteki örneklerden de anlaşılacağı üzere firma sahibinin, müşteriye esnafça ve profesyonelce bir yaklaşım yok. Benim de dükkanım ve internet satış sitem var. Bir şekilde kimseyi rencide etmeden orta yollu cevaplar verebiliyoruz. Çocukça, arkadaşınla sosyal medyadan yazışır gibi yazışılamaz bu mecralarda.

Sanırım olay anlaşılmıştır...

Halil

Mağazadan-Firmadan Alınan Ürünler Yönünden cayma hakkının kullanılması 6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda, mağaza-firmadan görerek satın alınan ürünlere cayma hakkı tanınmamıştır. Kanuna göre Mağazaların satmış oldukları ürünleri sebepsiz yere iade alma zorunlulukları yoktur. Bazı mağazalar 15 gün içerisinde satın alınmış ürünü koşulsuz olarak aynen iade alırken bazı mağazalar 7 yedi gün içinde bazıları ise aynı gün koşulsuz olarak ürün iadesi yapmaktadır. Ancak bu iadelerin şartlarını ve sürelerini tamamen mağazalar kendi şirket politikalarına göre kendi inisiyatifleri doğrultusunda müşteriye bir güven veya jest olarak sağlamaktadır. Mağazadan görerek alınan ürünün iade prosedürü tamamen şirket politikasına bağlıdır. Yani iade süresini belirleyecek olan yine mağazadır. Özetle; Yukarıdaki hususlar hariç mağazadan alınan ürünün iadesinin zorunlu olduğu konusunda 6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda bir hüküm bulunmamaktadır

Emre sonuçtan hiç memnun değil

19 Ocak 2025 13:48
Yavaş Ve Yetersiz Destekle Uzayan Garanti Süreci
Harun sonuçtan hiç memnun değil

01 Kasım 2024 17:26
Tumi sonuçtan hiç memnun değil

20 Nisan 2024 11:31