İlker sonuçtan hiç memnun değil

Samsung S23 Fe / Şarj Çok Hızlı Bitiyor

27 Mart 2024 13:09

İzmir Karşıyaka Mavibahçe AVM'de bulunan Samsung mağazasından sadece iki gün önce Samsung S23 FE modeli bir telefon satın aldım. Telefonun inanılmaz bir şarj sorunu var. Cihaz sadece iki günde üç kez şarj edildi. Sorduğumuz zaman '4500 miliamper bataryası var, bir buçuk iki gün gider' diyorlar; fakat öyle değil. Adaptif pil, güç tasarrufu modu gibi tüm ayarları açıyorum ve hatta adaptif ekranı da kullanmıyorum. Parlaklığı düşürüyorum. Bu şekilde kullanarak şarjın uzun gitmesini sağlamaya çalışıyorum. Akıllı saat aldım, ancak Bluetooth'u açamıyorum çünkü şarj hızla azalıyor. Bu şekilde bir kullanım kabul edilemez. Telefonu biraz elimde tuttuğumda şarj hemen azalmaya başlıyor. Ürünün iadesini talep ediyorum. Konuyu duruma göre Tüketici Hakem Heyetine taşıyacağım.

27 Mart 2024 13:19 (Şikayetten 10 dakika sonra)

02 Nisan 2024 13:44
samsung-s23-fe-sarj-cok-hizli-bitiyor-2.jpg

Cihazı servise gönderdim. Sorun yok cihaz test edildi diye rapor vermişler. Bakın, telefonsuz kaldığım için bana ikame olarak bir a72 verdiler 2 gündür kullanıyorum şarjı bitmiyor. S23 fe ise bluetooth (akıllı saat verdiler yanında), normal internet kullanımı gibi sebeplerle anında şarj tuketiyor. Telefon boşta iken bile şarj gidiyor. Satranç oynuyorum ki grafik isteyen bir şey değil (eski cihazımda da oynuyordum.) Onda dahi şarj hızla azalıyor. Tedbir olarak ekran parlaklığını kisiyorum, güç tasarrufu acıyorum, ekranda grafik özellikleri falan azaltıyorum, bluetooth kapatıyorum (akıllı saat verdiniz ya onla kullanayım diye! ) ki şarjı dayandirayim. Böyle bir şey olamaz. Deprem vs acil bir durum olsa ortada bırakır adamı bu cihaz. En önemlisi yüzde 5 şarjım vardı. Telefonla görüşürken ki 1 dakika görüşme ancak yaptım. Kendisi kapandı. Yüzde 5 şarjı yedi. Yerine ikame verilen a72 ile dun bir suru görüşme yaptım. İnternette gezindim. Aksama kadar sadece 8 kademe şarj gitti. Eski Samsung a22 telefonum da aynen böyle idi. Bir arıza görülmedi diye bilgi girilmiş. Yahu sırf bu cihazın bu şarj olayı ile ilgili yüzlerce girdi var burada! Satarken 1.5 -2 gün şarjı gider diye satıyorlar. Başka bir modelle değiştirmek istiyorum. Aksi halde Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım ve para iadesi talep edeceğim. Bilginize.

06 Nisan 2024 13:46
samsung-s23-fe-sarj-cok-hizli-bitiyor-1.jpg

Merhaba. Ne arayan ne soran ne de ilgilenen var. Sizleri Hakem Heyeti'ne şikayet ettim. Bundan sonra ki süreçte en azından insanlara cevap vermeyi deneyebilirsiniz. İlgisiz bir firmasınız.

26 Ağustos 2024 13:30

13 Mart 2024 14:37
Duygu sonucu yetersiz buldu

11 Kasım 2024 19:16

30 Kasım 2024 19:07
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

15 Mayıs 2024 09:56
Samsung S23 FE Pil Sorunu: Beklentilerin Altında