Kişisel Bakım- Kozmetik12 Şubat 2024 14:42

En İyi Tıraş Makinesi Tavsiye Ve Satın Alma Rehberi 2024

En İyi Tıraş Makinesi Tavsiye Ve Satın Alma Rehberi 2024

Tıraş makineleri, evlerimize kapandığımız dönemlerde erkeklerin berbere gidemediği için imdadına yetişen en önemli erkek kişisel bakım ürünü haline geldi. Umarım bu zamanları sadece acı bir hatıra olarak hatırlarız. Ancak bu zamanlardan bize bazı alışkanlıkların kalacağı kesin. Bunlardan biri de evde tıraş olmak.

Öncelikle hatırlatalım ki traş makinesi değil, Tıraş makinesi :) Tıraş makineleri markaları sadece tıraş makineleri olarak değil saç ve sakal şekillendirici olarak ürünleri piyasaya sürüyorlar.

Bu yazımızda tıraş makinelerinin yanında, sakal şekillendiricilerden de bahsedeceğiz. En iyi tıraş makinesi seçimi konusunda dikkat etmeniz gerekenleri ve en iyi tıraş makinesi hangisi hakkındaki kafanızda bulunan soru işaretlerini yanıtlamaya çalışacağız. Kadınların saç düzleştiricileri varsa erkeklerin de saç tıraş makinesi var diyebiliriz.

Ayrıca ilginizi çekebilir; En iyi saç düzleştirici tavsiye ve satın alma rehberi

Tıraş makineleri ile erkekler artık kendi stillerini yapmaya ve iyiden iyiye bu işi becermeye başladılar. Tabii ki berberler kadar iyi bir sonuç alamayacakları kesin ancak tıraş makinelerinin birbirinden farklı farklı aksesuarları ile dilediğiniz saç şeklini yapmaya başlayabilirsiniz.

Neden Tıraş Makinesi Almalısınız?

Her gün tıraş olmak durumunda kalan erkeklerin jilet ve tıraş köpüğü gibi masrafları oluyor. Bunun yanında jilet ve tıraş köpüğü ile her yerde tıraş olabilmek çok mümkün değil. O sebeple tıraş makineleri, özellikle şarjlı olan modeller ile istediğiniz yerde tıraş olabilme kolaylığını yaşayabilirsiniz.

Tıraş makinesi ve saç şekillendirme makineleri aynı şeyler değil. Sinek kaydı bir tıraş olmak isterseniz tıraş makinesi, saç veya sakal şekillendirmek için ise şekillendirici almanız gerekiyor. Bu yazımızda size hem tıraş makinelerini hem de şekillendirici modellerden bahsedeceğiz.

En iyi tıraş makinelerinden oluşan tavsiye listemize göz atarak tıraş makinesi seçimini kolaylaştırabilirsiniz.

Saç Sakal Tıraş Makinesi Satın Alırken Nelere Dikkat Edilir?

traş makinesi alırken nelere dikkat edilir

Tıraş makineleri farklı amaçlara göre seçilmesi gereken bir ürün olduğu için hangi amaçla ve hangi şartlarda kullanacağınıza göre seçiminizi iyi yapmalısınız. Saç şekillendirmek için aldığınız bir model ile istediğiniz sakal tıraşını yapamayacağınız gibi sakal için olan modellerle de saç tıraşı yapamazsınız. Dediğimiz gibi kullanım şekliniz karar vermeniz açısından çok önemli.

Tıraş Makinesi Modelleri

Düz Izgaralı Tıraş Makineleri;

düz

Jilet kısmı düz olan bu modellerde sinek kaydı tıraş olabilirsiniz. Sakalları düz çıkanlar için daha iyi bir alternatif olduğunu söyleyelim. Bu cihazlar da bıçakların sağa sola hareket etmesi ile çalışan modellerdir.

Yuvarlak Döner Başlıklı Tıraş Makineleri

Yuvarlak uçlu tıraş makineleri

Sakallarım farklı yönlerde çıkıyor diyenlerden ve karışık bir sakala sahip iseniz bu modeller tam size göre. Genelde 3 tane dönen bıçağa sahip tiplerde karşımıza çıkan model daha kısa kesim yapabilme kabiliyetine sahiptir. Ayrıca yüzünüzdeki kıvrımlara daha iyi ayak uydurması sebebi ile daha pürüzsüz bir tıraş yapabiliyor.

Saç Sakal Tıraş ve Şekillendirici Makineler

saç sakal şekillendirici tıraş makineleri

Bu makineleri daha çok berberlerde görüyoruz. Farklı uçları ile uzunluk ve kısalık ayarı yapabildiğiniz bir model. Sakal tıraşı pürüzsüz olmasa bile kirli sakal bırakma konusunda iyi iş çıkaran bir makine olduğunu söyleyelim. Ayrıca başlıklarını değiştirerek sakallarınıza şekil verebilme imkanınızda bulunuyor. Saçlarınızı da istediğiniz şekilde kesebilme imkanı veren bu makinenin de kullanım alanının fazla olduğunu belirtmekte fayda var.

Islak/Kuru Tıraş makineleri

ıslak kuru tıraş makineleri

Islak tıraş makineleri adından da anlaşılacağı üzere sulu bir şekilde tıraş yapabilme özelliği bulunan makinelerdir. Her ne kadar elektronik cihazlar olsa da suyla temas ettiğinde de bozulmadığını söyleyelim. Hatta makine temizliğini suyun altına tutarak yapabilirsiniz.

Islak tıraş makineleri daha yeni tıraş bıçağından çıkmış, cildi hassas olanlar için daha uygun olabilir. Tıraş olurken su ve sabun kullanacağınız için kuru tıraş makinelerine göre tıraş olma süreniz bir miktar uzayabilir.

Bunun yanında hem ıslak hem de kuru özelliğe sahip makineleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede her iki durumda da tıraş olabilme imkanınız bulunuyor.

Şarjlı tıraş makinesi mi? Pilli Tıraş Makinesi mi Elektrikli Makine mi Tercih Etmeliyim?

elektrikli tıraş makineleri

Pilli makineler günümüzde çok tutulmuyor çünkü sürekli pil değiştirmek bir süre sonra sıkıcı hale gelebilir. Daha az ısındıkları doğru ancak şarj edilebilir makineler bu anlamda daha pratiktir.

Şarjlı tıraş makineleri ise sahip olduğu bataryanın şarj edilmesi ile çalışan modeller. Seyahata çıkan veya kablo derdi ile uğraşmak istemeyenler için daha kullanışlı ve pratik oldukları bir gerçek. Şarjlı tıraş makinesi tercih edecekseniz aynı zamanda prize takılı halde de kullanılabilen modeller daha doğru bir seçim olacaktır.

Elektrikli tıraş makineleri motor gücü olarak daha yüksek oldukları için daha kesintisiz bir tıraş imkanı veriyor. Biraz daha gürültülü çalıştıklarını da söyleyelim.

Bu konuda da hangisi sizin kullanım alışkanlığınıza daha uygun ise onu tercih etmenizde yarar var.

Bıçak Kalitesi

Tıraş makinelerin en önemli parçalarından biri bıçak ve başlık parçalarıdır. Bıçak kalitesi iyi olan bir tıraş makinesi tercih edin. Titanyum başlıklı ürünler daha dayanıklı oluyor. Bıçakları uzun süre dayanan modelleri tercih edin. Bu konu ile alakalı da kullanıcı yorumlarını okumak faydanıza olacaktır.

Tıraş Makinesi Kullanıcı Yorumları

tıraş

Tıraş makinesi kullanan kullanıcı yorumlarını okumak ve buna göre bir seçim yapmak  doğru seçim yapmanızda çok önem taşıyor. Başkalarının kullandığı ve memnun kaldığı ürünler karar vermenizde yardımcı olacaktır.

Ayrıca ilginizi çekebilir; Tıraş makinesi kullanıcı şikayetleri

Bunun yanında; Philips tıraş makinesi, Yopigo tıraş makinesi, Rowenta tıraş makinesi, Fakir tıraş makinesi, Powertec tıraş makinesi, Remington tıraş makinesi, Wahl tıraş makinesi, Goldmaster tıraş makinesi, Braun tıraş makinesi, Moser tıraş makinesi, markalarına ait kullanıcı şikayetlerini okuyarak markaların çözüm süreçlerini takip edebilirsiniz.

Tıraş Makinesi Satın Alırken Bunlara Dikkat Edin

• Ses yüksekliği fazla olan makineleri tercih etmeyin
  • Bıçaklarının kolay temizlenebilmesine dikkat edin. Mümkünse kesilen kılları haznesinde toplayan ürünleri tercih edin.
  • Islak kuru makinelerin temizliği daha kolaydır.
  • Şarjlı makine tercih edeceksiniz hızlı şarj olan ve şarjı daha uzun giden bir makine tercih edin.
  • Aksesuar olarak daha zengin modeller size daha fazla kullanım alanı sağlayacaktır. Uzun kısa başlıklar sakalınızda veya saçınızda daha fazla model yapabilmenizi sağlar.
  • Tıraş makinesinin çok fazla ısınmayan bir model olmasına dikkat edin. Çok fazla ısınması makineye zarar verecektir.
  • Tıraş makinesinin tasarımının elinize uygun olmasına dikkat edin. Ergonomik modeller ile daha rahat tıraş yapabilirsiniz.
  • Tıraş makinesi alırken dışarıdan hat çizgisi çizebileceğiniz modellere sahip olanları tercih edin.

En İyi Tıraş Makinesi Tavsiye Listesi 2024

Philips MG3720 Erkek Bakım Seti 7'si 1 arada Saç & Sakal Şekillendirici

Philips MG3720 Erkek Bakım Seti 7'si 1 arada Saç Sakal Şekillendirici

En iyi traş makinesi tavsiye listemizin ilk sırasında Philips MG3720 Erkek Bakım Seti 7'si 1 arada bulunuyor. Kendiliğinden bilenen çelik bıçaklar ile iyi bir tıraş sağlar. 7 farklı başlıkla yüzünüzdeki tüyleri ve saçlarınızı şekillendirmenizi sağlar.60 dakikaya kadar kablosuz ve rahat tıraş imkanı sağlar. Burun kılı düzelticisiyle burnunuzdaki ve kulağınızdaki rahatsız edici tüylerden kurtulabilirsiniz. Kolay temizlenebilen durulanabilir aparatlara sahiptir. Taraksız düzeltici ile keskin hatlar oluşturmanıza yardımcı olur. Kuru kullanım olarak piyasada bulunan ürünün Saç, Sakal, Ense, Vücut, Burun, Kulak bölgelerinde kullanabilirsiniz. ayrıca Tek şarj edilme ile 60 dakika kullanabilme özelliği bulunuyor.

Philips MG7720/15 Erkek Bakım Seti 14'ü 1 arada Saç & Sakal Şekillendirici + Vücut Kiti

Philips MG7720/15 Erkek Bakım Seti 14'ü 1 arada Saç Sakal Şekillendirici + Vücut Kiti

En iyi traş makinesi tevsiye listemizin ikinci sırasında Philips MG7720/15 Erkek Bakım Seti bulunuyor. Islak ve kuru kullanım seçeneği ile kullanabileceğiniz tıraş makinesinin 1 saat süren şarjla 2 saatlik kullanım sunuyor. 14 parçalık aparatları ile istediğiniz her şekilde saçınıza ve sakalınıza şekil verebilirsiniz. En çok tercih edilen tıraş makinelerinden birisi olarak karşımıza çıkan modeli tavsiye ediyoruz.

Yopigo YP 6171 Saç & Sakal Şekillendirici Tıraş Makinesi Erkek Bakım Seti 5 in 1 Ultimate

Yopigo YP 6171 Saç Sakal Şekillendirici Tıraş Makinesi Erkek Bakım Seti 5 in 1 Ultimate

En iyi traş makinesi tavsiye listemizde sırada Yopigo YP 6171 Saç & Sakal Şekillendirici Tıraş Makinesi bulunuyor. Islak ve kuru olarak kullanabileceğiniz ürünün; Kısa ila orta uzunlukta sakal ve saç kırpma, Kısa sakal tarağı kısa ila orta uzunluktaki sakalları (0,5-10 mm) korumanıza yardımcı olur ve saçınızı keser, Uzun sakal şekillendirme, 11 mm - 20 mm tarakla daha uzun sakal ve saç stillerini koruyun. Dış hatları düzgünleştirme Braun Sakal Kırpma Makinesi başlığıyla boyunda ve yanaklarda keskin çizgiler ve kenarlar elde edin. Uzun Ömürlü Keskin Bıçaklar , Ultra keskin bıçaklar, uzun veya kalın tüyleri asılmadan ve çekmeden keser. Uzun ömürlü pil gücü, 80 dakika kesintisiz çalışma imkanı. Sekiz saat içinde tam şarj. 39 Uzunluk Ayarı ve En Üstün Hassasiyet İçin Ömür Boyu Keskin Bıçakları ile çokça tercih edilen bu modeli de tavsiye listemize alıyoruz.

Powertec TR-758 Profesyonel Tıraş Makinesi

Powertec TR-758 Profesyonel Tıraş Makinesi

En iyi tıraş makinesi tavsiye listesinde sırada Powertec TR-758 Profesyonel Tıraş Makinesi var. Kuru kullanım seçeneği ile karşımıza gelen üründe Quick şarj seçeneği ile kısa bir süre şarj ile tıraş işlemini halledecek kadar bataryanın dolmasını sağlar. Bununla birlikte 1 saatte tamamen şarj olabilme özelliği bulunuyor. Vücut başlığı ile her bölgede kullanım kolaylığı sağlar.

Philips S1223/41 Tıraş Makinesi

Philips S1223/41 Tıraş Makinesi

En iyi tıraş makinesi tavsiye listemizde sırada Philips marka yuvarlak bıçaklı bir model olan S1223/41 Tıraş Makinesi bulunuyor. ConfortCut kendinden bilenen 27 bıçağı ile konforlu bi tıraş vaat eden makinemizin, Aquatec ıslak kuru kullanım, cilt koruma sistemi ile yüzünüzü kesmeme, 3 boyutlu döner bıçaklar, tek dokunuşla açarak suda temizlenme, açılabilir düzeltme aparatı, ergonomik tasarımı ve 40 dakikalık kesintisiz tıraş imkanı ile gönüllerde taht kurmuş bir ürün.

En iyi tıraş makinesi tavsiye listemizde sırada Braun MGK 3221 Şarjlı Erkek Bakım Kiti 6 Ek Ataşman, Kuru Kullanım Kablosuz Şekillendirici bulunuyor. 10 saatlik şarj ile 50 dakikalık kullanım, uzun ömürlü keskin bıçaklar, 0,5 ile 21mm arasındaki uzunluklarla kesebilme özelliği, Yanında bulunan aparatları ile saç ve sakalınıza istediğiniz şekli verin. Kulak ve burun aparatları ile detaylı tüy almam özellikleri ile kuru kullanımda sizi oldukça memnun edecek bir ürün olan Braun tıraş makinesini tavsiye ediyoruz.

Paylaş

İlginizi çekebilecek diğer rehberler